Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

283. ZHG koe Betty 2

  • geschonken aan: Ademi, een meisje van 10 jaar
  • dochter van: Kubandyk¬† Usenov (40) en Venera Usenova(37)
  • plaats: Talas, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 6 oktober 2013
  • donateur:

Ademi

Koe Betty 2 met Ademi en haar ouders

Koe Ademi is geschonken aan Ademi, ze is 10 jaar oud. Ze heeft Cerebrale parese. Ze woont met haar familie in de stad Talas.
Ademi heeft een oudere broer van 14 jaar en twee jongere zussen van 6 jaar en 2 maanden oud.
Ademi moet elke half jaar naar Bishkek voor medische zorg.
Ze gaat niet naar een gewone school maar sinds maart 2012 gaat ze regelmatig naar een van de speciale Day Care Center van Nur Bala. Ze gaat er altijd met veel plezier heen. Volgens haar moeder is er veel veranderd sinds ze het Day Care Centerr bezoekt. Ze is bijvoorbeeld gaan lopen, heeft er heel veel woorden bijgeleerd en begin olangzaam een beetje te praten. Helaas is ze volgens haar ouders niet erg sociaal en aanhankelijk.
Esentur is de broer van Ademi, hij is 14 jaar. Hij kan al auto rijden. Hij heeft een grote verantwoordelijkheid gekregen want hij brengt Ademi 3 dagen per week naar het Day Care Center.
De vader van Ademi is taxi chauffeur. Daarnaast verbouwt hij aardappelen op een stukje land die hij verkoopt. De moeder van Ademi heeft geen werk.
Ademi heeft een grote familie. Haar ouders zijn er trots op dat alle kinderen zo vriendelijk zijn en zo goed voor elkaar zorgen.
Het gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (oktober 2016) koe Betty aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Ademi moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.
Koe Betty 2 is een wit met zwarte koe van jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje. Het gezin mag dit kalfje zelf houden.

Aanvullende foto’s

Ademi en haar moeder

Koe Betty

terug

Sinds Ademi naar het speciale Day Care Center van Nur Bala gaat is ze enorm vooruit gegaan in haar ontwikkeling.