Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

064. koe Centina*

  • geschonken aan: Jyrgalbek , een jongen van 8 jaar
  • zoon van: Aitymbetov Samarbek en Akchalova Elmira
  • plaats: Ak-Dobo village in de Bakai-Ata Rayon, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: juli 2009
  • donateur:  familie, vrienden en ex-collega’s van Tineke Post

Jyrgalbek(=Жыргалбек)

koe Centina met het hele gezin
Jyrgalbek is een jongen van 8 jaar oud. Hij heeft Cerebral Parese. De familie woont in Ak-Dobo village in de Bakai-Ata rayon in de provincie Talas. Er zijn 3 kinderen in het gezin. De oudste jongen, Jyrgalbek is gehandicapt. Hij is 8 jaar, zijn jongeren broertje en zusje zijn 5 en 3 jaar.
Jyrgalbek is een rustig kind, hij kan moeilijk lopen. Hij heeft twee maal per jaar medische zorg nodig. Jyrgalbek luistert graag naar muziek en kijkt graag tv.
De familie is arm, ze zijn vaak verhuisd vanweg hun gehandicapte zoon.
Vorig jaar is de grootvader van Jyrgalbek overleden. Daardoor moestd e familie terug naar het dorp verhuizen. Beide ouders hebben geen werk. De moeder is thuis om voor de kinderen te zorgen en de vader werkt in de zomer op het land. Ze hebben 1 ha land waarop ze bonen verbouwen.

Koe Cornelia is een zwarte koe met witte achterpoeten van 4 jaar oud.
Ze heeft inmiddels een kalfje gekregen.

In juli 2009 is Tineke, samen met haar man Anton en twee jongeren van de Almeerse Schaatsvereniging bij dit gezin op bezoek geweest. De koe was net het afgelopen weekend aangeschaft en de officiele ondertekening van het contract vond in hun bijzijn plaats. Dat voelde heel bijzonder en we werden erg hartelijk door het gezin ontvangen.

Aanvullende foto’s:

koe Centina en het hele gezin, plus Tineke

Jyrgalbek en zijn moeder en broertje en zusje

Jyrgalbek

koe Centina

Kalf

Het kalfje van koe Centina is op 12 februari 2012 geschonken aan Aisuluu.  Zij is 8 jaar oud en heeft een verstandelijke beperking.

terug

Jyrgalbek is een rustig kind, hij kan moeilijk lopen. Hij heeft twee maal per jaar medische zorg nodig. Jyrgalbek luistert graag naar muziek en kijkt graag tv.