Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

261. ZHG koe Christine

  • geschonken aan: Arlen, een jongen van 13 jaar
  • zoon van: Timur Sadyrov (38) en Kenebaeva Ainura (32).
  • plaats: village Kok-Tashr, Bakayata regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: april 2013
  • donateur: deze koe is (samen met de 5 andere koeien van deze ZHG) gekocht van geld dat bijeen is gebracht door giften via de 1% Club

Arlen

Koe Christine met Arlen en zijn ouders

Koe Christine is geschonken aan Arlen, een jongen van 13 jaar. Hij heeft Cerebrale parese en Schisis (een hazenlip). Hij woont met zijn familie in het dorp Kok-Tash in de regio Bakayata.

Arlen heeft 1 broer: Aktan van 12 jaar en een tweelingbroer en zus: Salidhan en Karlugach van 5 jaar oud.
Arlen heeft moeite met lopen, zijn ouders moeten hem ondersteunen. Ook heeft hij veel pijn. Zijn moeder brengt hem regelmatig naar een masseur dat wat verlichting brengt. de masseur is echter erg duur.

Arlen gaat helaas niet naar school omdat het te ver is. Dat is erg jammer want zijn intelligentie is normaal. Daarom probeert zijn moeder hem zoveel mogelijk thuis les te geven.

Arlen moet elke maand naar de specialist in Bishkek. Dat is 7 uur rijden vanaf zijn dorp. Het gezin heeft geen auto, ze moeten dus een taxi huren.

Arlen kan praten maar hij praat niet zoveel. Hij kijkt graag naar tekenfilms. Hij kan goed communiceren met zijn ouders en zijn woordenschat past bij zijn leeftijd. Soms is hij moeilijk te verstaand en lijken zijn woorden op geluiden. Sinds hij een operatie heeft gehad aan zijn schisis is dat iets verbeterd.

Het gezin woont in een oud huis met 3 kamers.  De vader van Arlen heeft geen vaste baan. Het gezin verbouwt bonen dat ze op de lokale markt verkopen. De moeder van Arlen heeft geen werk, zij zorgt dag en nacht voor de kinderen.
Ze zijn aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (september 2016) koe Christine aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Arlen moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Christine is een zwarte koe van 3 jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje.

Aanvullende foto’s

Koe Christine met Arlen

Arlen

Koe Christine

terug

Dit gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (april 2016) koe Christine aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Arlen moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.