Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

228. koe Clara*

  • geschonken aan: Bektur, een jongen van 6 jaar
  • zoon van: Satybaldieva Nazgul (39) en Soronbekov Yrysbek (40).
  • plaats: village Cholponbay, Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 2 december 2012
  • donateur: Rotary Club Op Seyst, Zeist

Bektur

Koe Clara met Bektur en zijn moeder

Koe Clara is geschonken aan Bektur, een jongen van 6 jaar. Hij heeft Hydrocephalus en epilepsie. Hij woont met zijn ouders en twee oudere zussen in het dorp Cholponbay in de regio Karabuura
Bektur heeft twee zussen van 13 en 16 jaar oud. Zij gaan naar school. Bektur zelf nog niet. Hij is erg intelligent, hij begrijpt alles. Bektur is altijd thuis. Zijn zussen en zijn ouders helpen hem om dingen te leren.
Bektur kan lopen maar hij is mank aan één been. OOk zijn linkerhand kan hij moeilijk gebruiken. Hij kan niet praten maar hij communiceert goed met zijn ouders en zij begrijpen wat hij bedoelt.
Bektur vind het leuk om op landbouwmachines te rijden. Ook houdt hij van zingen, samen met zijn moeder. Hij probeert dan zelf te zingen. En hij gaat graag mee boodschappen doen met zijn ouders.
Beide ouders hebben geen werk. Voordat Bektur was geboren was zijn moeder arts in een lokaal ziekenhuis.

Koe Clara is een bruin met witte koe van 5 jaar oud. Ze heeft inmiddels een kalfje gekregen dat is geschonken aan een ander gezin.

Het gezin is erg blij met de koe. Ze hebben nu betere voeding omdat ze elke dag melk hebben. Ze hoeven de melk niet meer te kopen. En de melk die overblijft kunnen ze verkopen waardoor ze ook andere noodzakelijke spullen zoals medicijnen kunnen kopen. En hopelijk kan Bektur dan binnenkort ook naar school.

Aanvullende foto’s

Bektur en zijn moeder

Bektur

Koe Clara

terug

Bektur gaat nog niet naar school maar zijn zussen en ouders helpen hem dingen te leren.