Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

234. koe Corrie 2*

  • geschonken aan: Ermek, een jongen van 4 jaar
  • zoon van: Doolotbakova Almash (46) en Ahmatov Atageldi ( 52).
  • plaats: Talas City, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 27 januari 2013
  • donateurs: De vrienden van Noes

Ermek

Koe Corrie 2 met Ermek en zijn adoptie moeder

Koe Corrie 2 is geschonken aan Ermek, een jongen van 4 jaar. Hij heeft Cerebrale parese en hij is blind. Ermek woont met zijn familie in de stad Talas. Ermek is geadopteerd. Zijn adoptieouders konden geen kinderen krijgen. Daarom hebben ze twee jaar geleden Ermek geadopteerd en kort geleden Bermek, een meisje van 6 jaar.

Ermek is vanaf zijn geboorte gehandicapt. Na 3 maanden hebben zijn biologische ouders hem verlaten omdat hij voortdurend medische zorg nodig heeft. De adoptieouders voeden nu Ermek en zijn zusje op alsof het hun eigen kinderen zijn, ondanks de beperking.

Sinds Ermek geadopteerd is, is zijn gezondheid vooruit gegaan. Hij is voorzichtig begonnen met lopen, hij begon te praten en hij heeft niet langer voortdurend hoofdpijn.

Ermek kan nog niet los lopen. Hij kan nog niet goed praten, hij spreekt een paar woorden. Wel is zijn intelligentie normaal. Hij begrijpt alles. Maar hij kan snel aggressief worden.

Ermek vindt het heerlijk als zijn moeder voor hem zingt en met hem rond stapt. Hij gaat naar het speciale kinderdagverblijf “Tenir Koldo.” Dit is een van de centra van onze samenwerkingspartner Nur Bala.

Ermek moet twee maal per jaar naar Bishkek voor medische zorg. Dat is ongeveer 7 uur rijden vanaf Talas. Omdat het gezin geen auto heeft huren ze dan een taxi.

Omdat de kosten voor medische zorg voor Ermek hoog zijn is vader naar Rusland gegaan om daar te gaan werken. In Kirgizië kon hij geen werk vinden.

Koe Corrie 2 is een zwarte koe van 4 jaar oud. Ze heeft inmiddels een kalfje gekregen dat aan een ander gezin is geschonken.

Het gezin is erg blij met de koe. Ze hebben nu betere voeding omdat ze elke dag melk hebben. Ze hoeven de melk niet meer te kopen. En de melk die overblijft kunnen ze verkopen waardoor ze ook andere noodzakelijke spullen zoals medicijnen kunnen kopen.

Aanvullende foto’s

Ermek met zijn adoptie moeder en adoptie zusje

Ermek staat los

Ermek speelt een spelletje met zijn adoptiemoeder

Ermek doet een paar stapjes

Ermek op het kinderdagverblijf

Koe Corrie 2

terug

Ermek en zijn zusje zijn beide geadopteerd.