Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

058. koe Costa*

  • geschonken aan: Nurkyz, een meisje van 3 jaar
  • dochter van: Seitaliev Nasku en Rahmatova Mahabat
  • plaats: Kara-Oi village in de Talas Rayon, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: juni 2009
  • donateur: Da Costaschool, Elspeet

Nurkyz

koe Costa met het hele gezin
Nurkyz is een meisje van 3 jaar oud. Ze heeft Cerebral Pareses en Myelocele (oftwel Spina Bifida). De familie woont in Kara-Oi village in de Talas rayon in de provincie Talas. Er zijn 4 kinderen in het gezin. Drie van hen gaan naar school en de jongste is gehandicapt.

Nurkyz is twee maal geopereerd maar ze kan nog steeds niet lopen. De doktoren hebben meerdere operaties aangeraden maar de ouders hebben die uitgesteld vanwege gebrek aan geld.

De familie is arm. De vader is de enige met werk en dan gaat het om tijdelijk seizoensgebonden werk. Hij verbouwt aardappelen op zijn eigen stuk land van 50 are. De moeder werkt niet. Ze zorgt voor de kinderen en omdat Nurkyz niet kan lopen heeft ze constante zorg nodig.

Het meisje heeft voortdurend medische zorg nodig. Het kost ze ongeveer 2000 com per maand voor de medische zorg. Dus de financiele situatie van de ouders is slecht.

Koe Costa is een zwarte koe met witte poten van 3 jaar oud.

Kalfje

Inmiddels is het kalfje geboren en op 8 – 2 – 2011 is het 7 maanden oude kalfje van koe Costa geschonken aan Sabira, een meisje van 3 jaar. Ze heeft ‘dysplasie’

Aanvullende foto’s:

Nurkyz en haar moeder

koe Costa met Nurkyz en haar moeder

koe Costa

terug

Nurkyz is twee maal geopereerd maar ze kan nog steeds niet lopen. De doktoren hebben meerdere operaties aangeraden maar de ouders hebben die uitgesteld vanwege gebrek aan geld.