Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

255. koe Debora

  • geschonken aan: Ainazik, een meisje van 3 jaar
  • dochter van:  Nurmanbetova Gulnura (31)
  • plaats: village Kyzyl-Adyr, Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 21 april 2013
  • donateur: Anonyma Donator

Ainazik

Ainazik met haar moeder en koe Debora

Koe Debora is geschonken aan Ainazik, een meisje van 3 jaar. Ze heeft Cerebrale parese. Ainazik woont maar haar moeder en zusje van 2 jaar in het dorp Kyzyl-Adyr in de regio Karabuura. Ze wonen bij oma in een erg oud huis. De moeder van Ainazik heeft geen eigen huis.

De vader heeft het gezin verlaten toen duidelijk werd dat Ainazik een beperking had. Haar moeder was toen zwanger van haar tweede kindje. Hij was bang dat dit kindje ook een beperking zou hebben maar het tweede dochtertje is gezond.

Vader zorgt helaas niet voor zijn dochters dus de moeder van Ainazik staat er alleen voor. Zij heeft geen werk omdat Ainazik continu zorg nodig heeft.

Ainazik kan nog niet lopen. Wel kan ze kruipen. Ze kan praten maar haar woordenschat past niet bij haar leeftijd. Volgens haar moeder is haar intelligentie wel normaal.

Ainazik moet regelmatig naar de dokter voor medische controle. Ook moet ze medicijnen gebruiken. De artsen hebben een operatie aan haar voet geadviseerd.

Koe Debora is een bruin met witte koe van 4 jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje. Wanneer dit kalfje ongeveer 6 maanden oud is gaat het naar een volgend gezin.

Aanvullende foto’s

Ainazik met haar moeder en zusje en koe debora

Ainazik met haar moeder en zusje en koe debora

Ainazik

Koe Debora

terug

Ainazik woont met haar moeder en zusje bij hun oma. Haar vader heeft het gezin verlaten toen haar moeder zwanger was van haar zusje. hij was bang dat dit kindje ook een beperking zou hebben, net als Ainazik.