Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

227. koe Deborah

  • geschonken aan: Nur-Ulan, een jongen van 3 jaar
  • zoon van: Bokubaeva Gulira (44) en Muratbekov Cholponbaev Janybek (34)
  • plaats: village Chon-Karabuura, Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 19 december 2012
  • donateur: verzamelkoe bijeengebracht door verschillende kleine en grotere donaties

Nur-Ulan

Koe Deborah met Nur-Urlan en zijn ouders

Koe Deborah is geschonken aan Nur-Urlan, een jongetje van 3 jaar oud. Hij heeft een hartafwijking en epilepsie. Hij woont met zijn familie in het dorp Chon-Karabuura in de regio Karabuura.

Nur-Ulan heeft twee broers, een van 7 en een van 4 jaar oud. Hij vindt het fijn om met zijn broers samen met hun speelgoed te spelen.

Nur-Urlan kan lopen maar door zijn ziekte niet zo heel goed. Hij gebruikt zware medicijnen en moet 3 keer per jaar naar een specialist in Bishkek. Dat is 7 uur rijden vanaf het dorp waar hij woont. Het gezin heeft geen auto dus ze moetend an een taxi huren.

Eigenlijk zou hij aan zijn hart geopereerd moeten worden maar zijn ouders hebben daar het geld niet voor. Hij heeft continu zorg nodig.
Nur-Urlan kan wel praten maar zijn woordenschat past niet bij zijn leeftijd. Wel begrijpt hij alles wat zijn ouders tegen hem zeggen.
Beide ouders hebben geen werk.

Koe Deborah is een zwart met bruine koe van 5 jaar oud.
Het gezin is erg blij met de koe. Ze hebben nu betere voeding omdat ze elke dag melk hebben. Ze hoeven de melk niet meer te kopen. En de melk die overblijft kunnen ze verkopen waardoor ze ook andere noodzakelijke spullen zoals medicijnen kunnen kopen.

Aanvullende foto’s

Koe Deborah met Nur-Urlan en zijn ouders

Nur-Urlan en zijn ouders.

Koe Deborah met Nur-Urlan en zijn vader

Koe Deborah

terug

Nur-Urlan heeft een hartafwijking. Hij moet eigenlijk geopereerd worden maar zijn ouders hadden daar geen geld voor. Door de koe kunnen ze nu gaan sparen.