Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

057. koe Dora*

  • geschonken aan: Kanybek, een jongen van 16 jaar
  • zoon van: Sakeeva Syrdakan en Nazaraliev Ozubek
  • plaats: Cholponbai village in de Karabuura Rayon, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: juni 2009
  • donateur: Bijeengebracht ter gelegenheid van het afscheid van de laatste burgemeester van Jacobswoude.

Kanybek

koe Dora met het hele gezin
Kanybek is een jongen van 16 jaar oud. Hij heeft Cerebral Pareses. De familie woont in Cholponbai village in de Karabuura rayon in de provincie Talas. Er zijn 4 kinderen in het gezin. De oudste dochters zijn getrouwd, een daarvan is weer gescheiden. Deze heeft twee dochters en ze wonen allen bij de ouders in huis.

De jongste kinderen zijn beiden gehandicapt, beiden hebben dezelfde diagnose gekregen. De jongens gaan allebei naar school. Ze hebben zwakke benen en kunnen niet goed lopen. Maar ondanks dit gaan ze toch naar school waar ze inclusief onderwijs volgen hoewel ze regelmatig lessen moeten missen vanwege hun handicap.

Kanybek houdt erg van tekenen. Hij wil graag schilder worden. De jongens hebben regelmatig medische verzorging nodig. Ze moeten daarvoor naar de stad Bishkek.

De familie is arm.  De vader is de enige kostwinnaar van het gezin. Hij werkt als een bewaker op een school. Daarnaast hebben ze 2,5 ha land maar het werk daarvoor is seizoensgebonden. De moeder is thuis. Ze zorgt voor de twee gehandicapte kinderen en voor hun kleindochters. De gescheiden dochter werkt in een andere plaats en helpt soms haar ouders.

Koe Dora is een zwart met witte koe van 4 jaar oud. Ze heeft inmiddels een kalfje gekregen dat aan een ander gezin is geschonken.

Kalfje

Inmiddels is het kalfje geboren en op 21-12-2010 is het 7 maanden oude kalfje van koe Dora geschonken aan Aiturgan, een meisje van 6 jaar. Ze heeft epilepsie.

Aanvullende foto’s:

koe Dora met Kanybek

Kanybek en zijn broer

koe Dora

terug

De jongste kinderen zijn beiden gehandicapt, beiden hebben dezelfde diagnose gekregen. De jongens gaan allebei naar school. Ze hebben zwakke benen en kunnen niet goed lopen.