Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

092. koe Eliane*

  • geschonken aan: Jyldyz, een meisje van 5 jaar
  • dochter van:  Kerimbekova Zarina
  • plaats:  Booterek village, Bakayata Rayon, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: maart 2010
  • donateurs:  Diverse donateurs

Jyldyz

Koe Eliane met Jyldyz en haar moeder.
Jyldyz is een meisje van 5 jaar, ze heeft het syndroom van Down. Ze woont samen met haar moeder in het dorp Ozgorush in de Bakayata Rayon.
Jyldyz krijgt voortdurend medische zorg. Het resultaat daarvan is goed en het gaat steeds beter met Jyldyz. Het meisje zou eigenlijk naar een logopedist moeten om haar beter te leren praten. Ze spreekt nu niet echt maar maakt geluiden.

Jyldyz is erg verlegen  maar ze is een actief en slim meisje. Ze vindt het leuk om met water te spelen en ze heeft veel vrindjes en vriendinnetjes.

De moeder van  Jyldyz heet Zarina. Ze is een jonge alleenstaande moeder. Ze wonen samen bij haar ouders. De man van Zarina is overleden toen Zarina zwanger was van Jyldyz.

Zarina werkt in een winkel als verkoopster maar haar salaris is niet genoeg om hen te onderhouden. Ze wordt financieel geholpen door haar ouders. Ze krijgt helaas geen hulp van haar schoonouders.

Behalve een koe heeft dit gezin ook een separator ontvangen.

Koe Eliane is een zwart met witte koe van 3,5 jaar oud. Ze heeft inmiddels een kalfje gekregen dat aan een ander gezin is geschonken.

Kalfje

Inmiddels is het kalfje geboren en op 10-12-2010 is het 4 maanden oude kalfje van koe Elina geschonken aan Temirlan , een jongen van 15 jaar.

Aanvullende foto’s:

We hebben door de crisis in juni 2010 in Kyrgyzstan geen aanvullende foto’s ontvangen.

terug

Jyldyz is 5 jaar oud en heeft het syndroom van Down.