Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

208. ZHG koe Elizabeth 3

  • geschonken aan: Adinai, een meisje van 15 jaar
  • dochter van:  Tologonova Gulbarchyn (34) en Tologonov Zakirdjan (39)
  • plaats: village May, Manas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 23 juni 2012
  • donateur:  Veteffect Consultancy Recruiting BV (Bilthoven)

Adinai

Koe Elizabeth 3 met Adinai en haar familie

Koe Elizabeth 3 is geschonken aan Adina, een meisje van 15 jaar. Ze woont met haar familie in het dorp May in de regio Manas.

Ze heeft beenmergkanker (Osteosarcoma) in haar rechteronderbeen gehad. Ze is daaraan geopereerd in Turijn in Italië. De reis daarvoor hebben de ouders zelf moeten betalen. De operatie is betaald door het ziekenhuis in Turijn. Adinai moet jaarlijks gecontroleerd worden en ze gebruikt medicijnen die ze elke 10 dagen moet innemen.

De ziekte werd ontdekt toen Adinai 10 jaar was omdat ze toen moeilijkheden kreeg bij het lopen. Gelukkig was de kanker op tijd ontdekt en kon Adinai geopereerd worden.

Adina gaat weer naar school. Ze heeft een jaar gemist door haar operatie. Het verpleegpersoneel in Turijn heeft geprobeerd haar les te geven zodat ze niet al te veel achter zou raken met haar school werk.

Adinai heeft een oudere broer: Bagdhad (17) en twee jongere broertjes: Farkhad (7) en Arthur (5). Haar oudste broer helpt Adinai met haar huiswerk.

De moeder van Adina is leerkracht op een VO school, ze geeft Kirgizische taal en literatuur. De vader van Adinai verbouwt aardappelen, bonen en com.

Ze zijn een van de twee eerste Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (juni 2015) koe Elizabeth 3 aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Adinai moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.
Koe Elizabeth 3 is een zwart met witte koe van 5,5 jaar oud. Ze heeft een kalf.

Aanvullende foto’s

Koe Elizabeth 3 met Adinai

Adinai

Adinai en haar broertje

Adinai en haar moeder en broertje

Koe Elizabeth 3

terug

Dit gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (juni 2015) koe Elizabeth 3 aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Adinai moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.