Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

275. koe Femke*

  • geschonken aan: Yntymak, een jongen van 7 jaar
  • zoon van: Sheyrenova Marina (37) en Jamansartov Kenjegul (40)
  • plaats: Jergetal village, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 11 augustus 2013
  • donateur: Dit is een ‘verzamelkoe’. Ze is gekocht van kleinere donaties die we de afgelopen periode van verschillende donateurs hebben ontvangen. Ze is vernoemd naar Femke van Baarsen.

Yntymak

Koe Femke met Yntymak en zijn moeder

Koe Femke is geschonken aan Yntymak, een jongen van 7 jaar. Hij heeft epilepsie en een verstandelijke beperking. Hij woont met zijn familie in het dorp Jergetal in de regio Talas. Ze wonen in een oud huis met 3 kamers.

Yntymak heeft drie oudere zussen van 18, 16 en 14 jaar oud en jonger broertje van 2 jaar.

Yntemak heeft regelmatig een epileptische aanval. Daardoor heeft hij zijn school niet afgemaakt. Hij heeft alleen de eerste klas gevolgd. De school is ook niet in de buurt.

Yntymak is achter in zijn ontwikkeling. Hij kan praten maar beheerst maar een paar woorden. Zijn intelligentie is beneden gemiddeld.
Hij gebruikt continu medicijnen. Tweemaal per jaar moet hij naar Bishkek voor medische zorg. Dat is 7 uur rijden van hun dorp vandaan. het gezin heeft geen auto, ze huren dan een taxi. Verder gaat hij naar een arts in een naburig dorp. Dan nemen ze de bus.

Beide ouders hebben geen werk.

Koe Femke is een zwarte koe van 3,5 jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje. Wanneer dit kalfje ongeveer 6 maanden oud is gaat het naar een volgend gezin.

Aanvullende foto’s

Yntymak en zijn moeder

Koe Femke

terug

Yntymak gaat helaas niet naar school. Hij krijgt regelmatig een epileptische aanval.