Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

157. koe Geertjen

  • geschonken aan: Nazbiyke, een meisje van 13 jaar
  • dochter van: Seksenbaeva Bais en Abylgaziev Erchinbek
  • plaats: Amanbaeva village, Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 12 april 2011
  • donateur: Gery Morrenhof uit Silvolde

Nazbiyke

Koe Geertjen met Nazbiyke en haar familie

Koe Geertjen is geschonken aan Nazbiyke, een meisje van 13 jaar. Ze heeft een verstandelijke beperking. Ze woont met haar familie in het dorp Amanbaeva, in de regio Karabuura.

Nazbiyke heeft een grote familie. Ze heeft nog 6 zussen en 2 broers. Haar ouders hebben dus 9 kinderen.  De oudsten kindreen hebben inmiddels hun eigen gezin en wonen niet meer bij Nazbiyke en haar ouders.

Haar oudste broer woont samen met zijn 3 kinderen wel bij hen omdat zijn vrouw is overleden.  De oudere zus van Nazbiyke, Mirgil, woont ook bij hen. Ze is 30 jaar en heeft hartproblemen.

Nazbiyke is een stil en zwak meisje. Ze hoort en praat slecht. De familie is erg arm. Niemand in het gezin werkt, beide ouders zijn gepensioneerd.

Koe Geertjen is een zwart met witte koe van 4 jaar oud. Ze heeft kort geleden haar tweede kalf gekregen. Dit kalfje zal na ongeveer 6 maanden aan een nieuw gezin worden gedoneerd.

Aanvullende foto’s

Koe Geertjen met Nazbiyke en haar oudste zus MirgilKoe Geertjen met Nazbiyke

Koe Geertjen

Nazibiyke met een kalfje

terug

De familie van Nazbiyke is groot. Ook haar oudste broer met zijn 3 kinderen woont bij hen. Plus haar zus Mirgel die hartproblemen heeft.