Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

312. koe Geis

 • geschonken aan: Albina, een meisje van 6 jaar
 • dochter van: Moldokulova Elmira (38) en Kutmanov Bakyt (42)
 • plaats: village Bakayata, Talas regio, Kyrgyzstan
 • datum schenking koe: 9 maart 2014
 • donateurs: E. Oldengarm te Apeldoorn
 • Albina

  Albina met haar ouders

  Koe Geis is geschonken aan Albina, een meisje van 6 jaar. Ze heeft een hersenbeschadiging en een mitochondriale aandoening. Ze woont met haar familie in het dorp Bakayata in de regio Talas. Ze gaat voor medische zorg twee maal per jaar naar een lokaal ziekenhuis. Volgens haar ouders helpen de behandelingen goed.
  Albina komt bijna nooit buiten. Ze kan niet zweten en in de zon wordt ze te warm. Ook kan ze zichzelf in de winter niet goed warm houden en moet ze onder een dikke laag dekens liggen.
  Ze moet altijd onder een spciale lamp liggen. Als deze lamp niet aan is kan het meisje erg ziek worden. Deze lamp is kostbaar en is alleen in Bishke te koop. Dat is 7 uur rijden vanaf hun huis vandaan.
  Albina heeft een broer van 19. Hij woont thuis. Haar zus van 16 zit op school in klas 11 en de zus van 10 jaar zit in klas 4. Albina zelf gaat niet naar school.
  Albina kan niet lopen. Ze kan praten maar haar spraak is niet goed ontwikkeld. Volgens haar ouders is haar intelligentie goed. Albina vindt het fijn om de handen van haar moeder vast te houden.
  Het gezin woont in een oud huis met 4 kamers waarvan ze twee kamers gebruiken. Ze hebben geen eigen auto.
  Nu het gezin een koe heeft kan Albina betere voeding krijgen. de doktoren hadden melkproducten aangeraden. Als de meldk dat over is verkocht wordt kan het gezin sparen voor een speciale hometrainer fiets voor Albina zodat zij haar beenspieren kan trainen.
  Koe Geis is een zwart met witte koe van 3 jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje. Wanneer dit kalfje ongeveer 6 maanden oud is gaat het naar een volgend gezin.

  Aanvullende foto’s

  Koe Geis met de ouders van Albina

  Albina en haar ouders

  Albina onder de speciale lamp

  Albina

  Koe Geis met de vader van Albina

  Koe Geis

  terug

  Albina komt nooit buiten. In de winter ligt ze onder een laag dikke dekens. Ze moet onder een speciale lamp slapen die altijd aan moet zijn.