Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

281. ZHG koe Georgette

  • geschonken aan: Kuttubek, een jongen van 3 jaar
  • zoon van: Mirbek Chuchuev (30) en Zarina Sydyeva (27)
  • plaats: Village Ogonbaev, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 6 oktober 2013
  • donateur: de Johanna Donk-Grote Stichting.

Kuttubek

Koe Georgette met Kuttubek en zijn moeder

Koe Georgette is geschonken aan Kuttubek, een jongetje van 2 jaar. Hij heeft een hartafwijking. Hij woont met zijn familie in het dorp Ogonbaev in de regio Talas.

Kuttubek heeft twee zussen: Salima van 9 jaar en Alima van 6 jaar oud.

Kuttubek heeft vorig jaar een hart operatie gehad. Als hij 10 jaar is moet hij nog een keer geopereerd worden. Wel moet hij elke 4 maanden naar Bishkek voor medische zorg. Dat is 7 uur rijden bij hen vandaan.

Na de operatie heeft Kuttubek ook epilepsie gekregen. De doktoren hebben aan moeder uitgelegd dat ze moet proberen om Kuttubek niet te laten huilen want dit zal zijn hart problemen en zijn epilepsie verergeren.

De ouders van kuttubek nemen hem regelmatig mee de bergen in vanwege de frissen berglucht. Dat is goed voor hem.

Kuttubek woont in een fijne stabiele familie. In het midden van augustus heeft zijn vader hem mee de bergen in genomen om hem wat rust te geven. Vooral zijn grootouders geven erg veel om hem.

De vader van Kuttubek verbouwt bonen en aardappels voor de verkoop. Zijn moeder is huisvrouw.

Het gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (oktober 2016) koe Georgette aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Kuttubek moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.
Koe Georgette is een bruine koe van jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje. Het gezin mag dit kalfje zelf houden.

Aanvullende foto’s

Kuttubek en zijn moeder

Koe Georgette

terug

De doktoren hebben aan moeder uitgelegd dat ze moet proberen om Kuttubek niet te laten huilen want dit zal zijn hart problemen en zijn epilepsie verergeren.