Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

233. koe Goede*

  • geschonken aan: Seyit, een jongen van 14 jaar
  • zoon van: Sultanalieva Uulkan (34) en Dolubaev Kubatbek (40)
  • plaats: village Amanbay, Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 23 januari 2013
  • donateur: diverse donateurs, oa W.L. Exmann uit Apeldoorn n.a.v. de Goede Doelen Markt.

Seyit

Koe Goede met Seyit en zijn familie

Koe Goede is geschonken aan Seyit, een jongen van 14 jaar oud. Hij heeft een verstandelijke beperking en epilepsie. Hij woont met zijn familie in het dorp Amanbay in de regio Karabuura.

Er zijn drie jongens in het gezin. Seyit is de oudste. Zijn moeder verliet het gezin toen Seyit 2 jaar was en bleek dat hij gehandicapt was. Zijn vader is opnieuw getrouwd toen Seyit 9 jaar was. Hij heeft twee stiefbroers van 9 en 1,5 jaar oud.

Seyit is niet makkelijk. Hij heeft regelmatig een epileptische aanval. Ook is hij vaak agressief. Hij moet 2 keer per jaar naar het ziekenhuis in Bishkek. Dat is 7 uur rijden vanaf zijn dorp. Het gezin heeft geen eigen auto. Ze huren dan een taxi.

Seyit gaat niet naar school. Zijn stiefmoeder probeert hem thuis onderwijs te geven. Maar hij begrijpt niet alles wat er aan hem gevraagd wordt of tegen hem gezegd wordt. Toch heeft hij veel geleerd sinds zijn stiefmoeder bij hen woont.

Seyit vind het leuk als er gasten zijn. Ook speelt hij graag met auto’s. Hij kan goed lopen en hij kan praten.

De moeder van Seyit heeft geen werk. Zij is thuis voor de kinderen. de vader van Seyit is een herder. Hij past op het vee van andere mensen.
Koe Goede is een zwart witte koe van 5 jaar oud. Ze heeft inmiddels een kalfje gekregen dat aan een ander gezin is geschonken.

Het gezin is erg blij met de koe. Ze hebben nu betere voeding omdat ze elke dag melk hebben. Ze hoeven de melk niet meer te kopen. En de melk die overblijft kunnen ze verkopen waardoor ze ook andere noodzakelijke spullen zoals medicijnen kunnen kopen.

Aanvullende foto’s

Koe Goede met Seyit en zijn vader

Seyit

Seyit en koe Goede

Seyit

Seyit met koe Goede

Koe Goede

terug

De moeder van Seyit heeft het gezin verlaten toen hij 2 jaar was. Gelukkig is zijn vader hertrouwd toen Seyit 9 was want zijn stiefmoeder heeft hem veel geleerd.