Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

247. koe Hanna*

  • geschonken aan: Kubatbek, een jongen van 12 jaar
  • zoon van: Kunduzbaeva Nazira (39) en Tukenaliev Talant (40)
  • plaats: de stad Talas, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 3 maart 2013
  • donateur: J.E. de Blauw uit Ermelo

Kubatbek

Koe Hanna met Kubatbek en zijn vader

Koe Hanna is geschonken aan Kubatbek, een jongen van 12 jaar. Hij heeft Cerebrale parese. Hij woont met zijn familie in de stad talas in de regio Talas. Ze wonen in een klein oud huis met 3 kamers.

Er zijn 6 kinderen in het gezin. De oudste broer van Kunatbek is 18 jaar, hij heeft onlangs zijn school afgerond. Daarna komt een zus van 16 jaar, zij zit nog op school. Net als het broertje van 13 jaar. Kubatbek heeft een tweelingbroer die wel gezond is en naar school gaat. Zijn jongste broertje is 2,5 jaar oud.

Kubatbek moet tweemaal per jaar naar Bishkek naar een specialist. Bishkek is ongeveer 7 uur rijden vanaf Talas. Het gezin heeft geen auto. Ze huren dan een taxi.

Kubatbek is meervoudig gehandicapt. Hij kan niet zien, niet praten en niet lopen. Hij begrijpt weinig van wat er om hem heen gebeurt. Hij kan niet goed communiceren. Maar hij vindt het heerlijk om buiten rondgereden te worden in de kinderwagen.

De vader van Kubatbek zorgt voor het gezin, moeder woont in Rusland omdat ze daar werk kon krijgen.

Het gezin is erg blij met de koe. Ze hebben nu betere voeding. Ze kunnen elke dag producten maken van de verse melk. Ze hoeven nu niet langer zelf melk te kopen. Een deel van de melk dat overblijft kunnen ze verkopen en van het geld kunnen ze andere noodzakelijke spullen kopen zoals medicijnen voor Kubatbek.

Koe Hanna is een zwarte koe van 3 jaar oud. Ze heeft inmiddels een kalfje gekregen dat aan een ander gezin is geschonken.

Aanvullende foto’s

Kubatbek met zijn vader en zijn jongste broertje

Kubatbek

Kubatbek

Koe Hanna

terug

Kubatbek is meervoudig gehandicapt. Hij is blind, kan niet praten, lopen en communiceren. Hij heeft nog 5 broers en zussen.