Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

207. ZHG koe Helma

  • geschonken aan: Musa, een jongen van 17 jaar
  • zoon van: Bagyshbaeva Gulir√° (36)¬† en Dhumagulov Samat (37)
  • plaats: village Chong, Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 9 juni 2012
  • donateur: Stichting Overal (Nijmegen)

Musa

Koe Helma met Musa, zijn broertje en vader

Koe Helma is geschonken aan Musa, een jongen van 17 jaar. Hij woont met zijn familie in het dorp Chong in de regio Karabuura. Musa heeft kanker in de weke delen (Synovial sarcoma) van zijn linkerbeen.

Musa heeft 2 jongere broertjes: Muslim (13) and Nurdhigit (5) en beiden helpen hun broer en in het huishouden. Ook houden ze hem gezelschap en praten ze met hem.

Musa krijgt elke week chemotherapie en daarom mag hij niet lang in de zon zijn. Hij heeft veel last van misselijkheid. Zijn moeder en oma zijn voortdurend bij hem. Elke maand bezoekt hij de dokter in Bishkek. Hij hoeft niet geopereerd te worden. Het doktersbezoek kost de ouders veel geld, ze hebben geen auto dus moeten telkens een busje huren.

Musa gaat naar een normale basisschool, hij kan goed leren. Maar door zijn ziekte moet hij regelmatig thuis blijven. Met de directeur van de school is afgesproken dat hij thuis zijn schoolwerk maakt zodat hij niet achter raakt.

Musa vindt het heerlijk om hout te bewerken en voor dieren te zorgen.

De ouders van Musa verbouwen bonen en aardappels. Ze zijn een van de twee eerste Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (juni 2015) koe Helma aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Musa moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Helma is een bruin met witte koe van 5 jaar oud. Ze heeft een kalf.

Aanvullende foto’s

Koe Helma met Musa, zijn moeder en zijn vader

Musa met koe Helma

Koe Helma

Ondertekenen contract

terug

Dit gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (2015) koe Helma aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Adinai moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.