Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

259. ZHG koe Irene

  • geschonken aan: Arlen, een jongen van 14 jaar
  • zoon van: Sujunbek Estebesov (44) en Rita Myrzabekova (40).
  • plaats: village Ak-Dhar, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: april 2013
  • donateur: deze koe is (samen met de 5 andere koeien van deze SHG) gekocht van geld dat bijeen is gebracht door giften via de 1% Club

Arlen

Koe Irene met Arlen en zijn ouders

Koe Irene is geschonken aan Arlen, een jongen van 14 jaar. Hij heeft het sybdroom van Down. Hij woont met zijn familie in het dorp Ak-Dhar in de regio Talas.

Arlen heeft 2 zussen: Aishan (22) en Kulzhan (9) en een broer: Nurdhan (20). Vooral Aishan helpt Arlen zoveel mogelijk in huis en bij het leren van dingen.

Ook speelt ze vaak met Arlen, bijvoorbeeld met een bal of het maken van een niet te moeilijke puzzel.
Arlen heeft een verstandelijke beperking. Hij heeft een kleine woordenschat en begrijpt niet veel dingen.
Hij gaat helaas niet naar school.

Arlen moet 12 keer per jaar naar de specialist in Bishkek. Dat is 7 uur rijden vanaf hun dorp. Het gezin heeft geen auto, ze huren dan een taxi.
Arlen vindt het heerlijk om te tekenen en met een bal te spelen. Ook kijkt hij graag naar tekenfilms en bekijkt hij graag kinderboeken met plaatjes. In de lente zorgt hij voor de kippen, hij geeft ze voer met hulp van zijn vader.

De ouders van Arlen hebben geen vast werk.Ze verbouwen bonen op een stukje eigen grond.  Dit kunnen ze in het seizoen verkopen in de hoop dat het genoeg opbrengt om hen de rest van het jaar te onderhouden.

Ze zijn aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (april 2016) koe Irene aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Arlen moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Irene is een gevlekte koe van 3 jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje.

Aanvullende foto’s

Koe Irene met Arlen en zijn moeder

Koe Irene met Arlen

Arlen

Koe Irene

terug

Dit gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (april 2016) koe Irene aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Arlen moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.