Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

103. koe Isabella*

  • geschonken aan: Arzygul, een meisje van 15 jaar
  • dochter van Eralieva Aigul
  • plaats: Aral village in de provincie Talas in Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: Juli 2010
  • donateur: bij elkaar gebracht door de standhouders open dagen PTC Oenkerk (Friesland)

Arzygul

koe isabella
Koe Isabella is geschonken aan Arzygul , Arzygul is 15 jaar en woont samen met haar familie in de stad Aral in de wijk Talas.

De familie heeft vier kinderen , allemaal meisjes waarvan de oudste dochter 18 jaar oud is , de tweede dochter 15 jaar en de derde en vierde dochters zijn allebei 13 jaar oud.

De naam van de moeder is Aigul , Aigul woont met haar dochters bij haar ouders omdat haar man geruime tijd overleden is.

De derde dochter heet Arzygul en heeft de aandoening cerebrale parese, beter bekend als Spasticiteit. Het is een soort verlamming van (een groep) spieren. Het is geen ziekte, maar een aandoening die specialistische behandeling vereist om ernstigere zaken te voorkomen. Zij wordt hier eenmaal per jaar voor behandeld met resultaat, elk jaar verbetert haar conditie steeds een beetje.

Arzygul is een stil , verlegen, maar heel lief meisje wat heel goed op kan schieten met haar zusjes, deze gaan allemaal samen naar school.

Arzygul zit in de achste klas waar zij een aparte opleiding krijgt vanwege haar beperking.
De familie is arm omdat niemand in de familie een baan heeft.

De koe is zwart met wit en ze is 3,5 jaar oud.  Ze heeft inmiddels een kalf gekregen dat aan een ander gezin is geschonken.

Aanvullende foto’s:

koe isabella

koe isabella

Kalf

Het kalfje van koe Iasabella is op 22 januari 2013 geschonken aan Madina, een meisje van 11 jaar.
Ze heeft epilepsie.

terug

De derde dochter heet Arzygul en heeft de aandoening cerebrale parese, zij word hier eenmaal per jaar voor behandeld met resultaat , elk jaar verbeterd haar conditie steeds een beetje.