Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

063. koe Jacoba 2*

  • geschonken aan: Bekzat, een jongen van 10. jaar
  • zoon van: BaitikovaSamara en Satkankulov Saparbek
  • plaats: Bakyan village in de Karabuura Rayon, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: juli 2009
  • donateur: Bijeengebracht ter gelegenheid van het afscheid van de laatste burgemeester van Jacobswoude.

Bakzat (=Бекзат)

koe Jacoba met het hele gezin
Bakzat is een jongen van 10 jaar oud. Hij heeft Cerebral Parese. De familie woont in Bakyan village in de Karabuura rayon in de provincie Talas. Er zijn drie kinderen in het gezin. Een jongen en twee meisjes. De oudste zoon, Bekzat is gehandicapt.

De oudste dochter gaat naar school en het jongste meisje is 3 jaar oud. Bekzat gaat naar school, hij zit in groep 3, dezelfde klas als zijn jongere zus. Hij krijgt inclusief onderwijs. Bekzat’s favoriete vakken zijn rekenen en tekenen.

Elke 6 maanden krijgt hij een medische behandeling en hij moet altijd de medicijnen lecitine en pantokalzine gebruiken.

De familie is arm. De moeder heeft geen werk. De vader is vorig jaar naar Bishkek gegaan voor werk en is nog niet terug. De moeder vertelde dat haar man waarschijnlijk nu een ander gezin heeft. Hij heeft hun gezin verlaten omdat ze een gehandicapt kind hebben gekregen.

Voor de moeder van Bekzat, Samara, is het moeilijk om de kinderen alleen op te voeden en daarnaast ook voor haar zieke schoonmoeder te zorgen. De familie leeft van de uitkering die Bekzat van de staat ontvangt: 1055 som per maand en van het pensioentje dat de schoonmoeder ontvangt: 1200 som per maand. Daarnaast is er geen ander inkomen omdat het gezin geen eigen land heeft. Wel hebben ze een kleine achtertuin waar ze wat groenten verbouwen die ze proberen te verkopen.

Koe Jacoba 2 is een zwarte koe met witte vlekken van 2 jaar oud. Ze heeft inmiddels een kalf gekregen dat aan een ander gezin is geschonken.

Aanvullende foto’s:

koe Jacoba 2 met Bakzat

Bakzat, trots op zijn medaile van de play day.

koe Jacoba 2

Kalf

Het kalfje is op 30 april 2012 geschonken aan naamgenootje Janybek, een jongen van 7 jaar.
Hij heeft een hart afwijking.

terug

De vader is vorig jaar naar Bishkek gegaan voor werk en is nog niet terug. De moeder vertelde dat haar man waarschijnlijk nu een ander gezin heeft. Hij heeft hun gezin verlaten omdat ze een gehandicapt kind hebben gekregen.