Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

221. ZHG koe Judith 2

  • geschonken aan: Aibek , een jongen van 14 jaar
  • zoon van: Kadira Myrzabekova (48) en Koichubek Imanbekov (51)
  • plaats: village Orto-Aryk, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 14 oktober 2012
  • donateur: stichting Onamika (Nieuw-Vennep)

Aibek

Koe Judith 2 met Aibek en zijn ouders

Koe Judith 2 is geschonken aan Aibek, een jongen van 14 jaar. Hij heeft een verstandelijke beperking en een ziekte aan zijn lever (alveokokkoz ). Hij woont met zijn ouders in het dorp Orto-Aryk in de regio Talas.
Aibek heeft 2 broers: Nuradil (1986) and Adilet (1994) en 2 zussen: Sezim (2004) and Wenera (1989). Zij wonen ook nog thuis en ze helpen Aibek zoveel mogelijk.

De leverziekte van Aibek is in een vergevorderd stadium. Ze hebben het pas laat ontdekt omdat Aibek eerder geen klachten had. Hij is tweemaal geopereerd. Hij moet zich nu aan een strict dieet houden. Ook gebruikt hij tweemaal per week medicijnen. Hij moet elke maand naar de dokter in Bishkek. Dat is 7 uur rijden vanaf hun dorp. De ouders hebben geen eigen auto.
Aibek gaat niet naar school. Ook gaat hij niet naar een speciaal Kinderdagverblijf.
Aibek kan goed lopen maar praten gaat moeilijk. Meestal kan hij wel duidelijk maken wat hij bedoelt. Hij vindt het fijn om films te kijken over dieren. ook houdt hij van tekenen.

De ouders van Aibek verbouwen bonen en mais.
Ze zijn aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (oktober 2015) koe Judith aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Aibek moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Judith 2 is een zwart met witte koe van 4 jaar oud. Ze heeft kortgeleden een kalfje gekregen.

Aanvullende foto’s

Koe Judith en Aibek

Aibek met zijn ouders

Aibek en zijn ouders

Koe Judith 2 met kalfje

terug

Dit gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (oktober 2015) koe Judith aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Aibek moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.