Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

051. koe Karin*

  • geschonken aan: Talasbek , een jongen van 9 jaar
  • zoon van:¬† Jazgul Aitykulova (moeder).
  • kleinzoon van: Kelsinbek Aitykulov¬†en Bubutai Aitykulova.
  • plaats: Balasaruu village in de Manas Rayon, Talas , Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: april 2009
  • donateur: jongeren en begeleiders van de Almeerse Schaatsvereniging die in februari 2008 naar Kazachstan zijn geweest.

Talasbek

Koe Karin met Talasbek, en grootouders
Talasbek is een jongen van 9 jaar oud. Hij heeft epilepsie.

Hij woont met zijn moeder en zijn grootouders in het dorp Balasaruu. Hij is het enige kind in het gezin.

De vader heeft het gezin verlaten toen Talasbek regelmatig terug kerende epilepsie aanvallen kreeg. De vader verweet de moeder dat zij schuldig is aan het feit dat Talasbek ziek is en hij verwachtte dat elk volgend kind dezelfde ziekte zou hebben. Sinds de vader het gezin heeft verlaten is de moeder de enige kostwinner. De beide grootouders zijn gepensioneerd.

Talasbek gaat naar school. Hij zit in de tweede klas. Hij wordt elke dag naar school gebracht door zijn grootmoeder. De grootouders moeten elk uur naar de school om te controleren of het goed met Talasbek gaat want hij heeft regelmatig epilepsieaanvallen.

Talasbek zou elk jaar een goede behandeling moeten krijgen voor zijn ziekte maar zijn grootouders kunnen dat niet betalen. Daarom werkt de moeder in Bishkek waar ze elk baantje aanneemt zodat ze de medicijnen voor haar kind kan betalen.

Koe Karin is zwarte koe met een witte vlek op de kop en witte poten. Ze is 3 jaar oud en geeft ongeveer 6 liter melk per dag.

Haar eerste kalf is geschonken aan Eliza.

Aanvullende foto’s:

Talasbek met zijn grootouders

Talasbek met zijn grootouders

Talasbek met zijn grootouders

koe Karin

terug

Talasbek zou elk jaar een goede behandeling moeten krijgen voor zijn ziekte maar zijn grootouders kunnen dat niet betalen. Daarom werkt de moeder in Bishkek waar ze elk baantje aan neemt zodat ze de medicijnen voor haar kind kan betalen.