Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

242. ZHG. koe Kim 2

  • geschonken aan: Mirkyaz, een jongen van 8 jaar
  • zoon van:¬† Alina Kojobekova¬†(28) en Narbek Askarov (36)
  • plaats: village Chong-Kara Buura , Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 10 februari 2013
  • donateur: Anne Trapman door de verkoop van vilten producten op diverse markten

Mirkyaz

Koe Kim 2 met Mirkyaz, zijn vader en zusje

Koe Kim 2 is geschonken aan Mirkyaz, een jongen van 8 jaar. Hij heeft Cerebrale parese. Hij woont met zijn familie in het dorp Chong-Kara Buura in de regio Karabuura. Hij heeft twee zusjes: Ayana van 2 jaar en Diana van 1 jaar oud. Mirkyaz probeert zijn moeder te helpen bij de verzorging van zijn kleine zusjes.

Mirkyaz heeft problemen met lopen. Hij is twee jaar geleden aan zijn linkervoet geopereerd. Eigenlijk moet binnen 1 jaar dezelfde operatie aan zijn rechtergevoet gedaan worden maar zijn ouders hebben daar het geld (nog) niet voor.

Mirkyaz speelt graag met zijn zusjes en met de buurkinderen.

De doktoren hebben hem afgeraden om met fysieke activiteiten mee te doen. Hij kan dus niet met alle spelletjes mee doen. Rennen kan hij al helemaal niet.

Mirkyaz moet elke maand naar Bishkek voor medische zorg. Zijn ouders hebben geen auto. Als ze naar Bishkek moeten huren ze een taxi. Mirkyaz gebruikt 1 keer per week medicijnen.

Mirkyaz gaat niet naar school vanwege zijn beperking. Hij krijgt les van zijn moeder. Hij kan goed praten en zijn intelligentie is normaal.

De ouders van Mirkyaz verbouwen bonen en aardappels.  Ze zijn aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (februari 2016) koe Kim 2 aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Mirkyaz moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Kim 2 is een bruin witte koe van 4 jaar oud. Ze heeft een kalfje van een paar maanden oud.

Aanvullende foto’s

Mirkyaz met koe Kim 2 en een kalfje

Mirkyaz

Mirkyaz en zijn zusje

Koe Kim 2 met kalfje

Koe Kim 2 met de moeder van Mirkyaz

terug

Dit gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (februari 2016) koe Kim 2 aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Mirkyaz moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.