Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

098. koe Kluppie*

  • geschonken aan: Nursultan, een jongen van 5 jaar
  • zoon van:  Akylbekova Nazgul en Israliev Turusbek
  • plaats:  Talas City, Talas Rayon. Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: mei 2010
  • donateurs: kunstenaars met een verstandelijke beperking van  De Klup uit Apeldoorn

Nursultan

Koe Kluppie met Nursultan en zijn moeder.
Nursultan is een jongen van 5 jaar. Hij is het afgelopen jaar aan zijn hart geopereerd. Sindsdien voelt hij zich beter. Ook heeft hij zwakke spieren waardoor hij niet kan lopen.

Hij woont met zijn vader, moeder en twee zussen in Tals City. Zijn oudste zus is 16 jaart, zijn andere zus is 13 en zij is ook gehandicapt. Allebei de meisjes gaan naar school.

De moeder van Nursultan, Nazgul, heeft een licht verstandelijke beperking. Ze kan niet werken omdat ze voor Nursultan moet zorgen. Nursultan’s vader is axi chauffeur. Het gezin heeft te weinig inkomen om alle medische kosten te kunnen betalen.

Koe Kluppie is een zwart met witte koe van 4 jaar oud. Ze heeft een witte vlek op de kop. Ze heeft inmiddels een kalf gekregen dat aan een ander gezin is geschonken.

Aanvullende foto’s:

Nursultan en zijn moeder.

Koe Kluppie.

Kalf

 

Het kalfje van koe Kluppie is op 13 maart 2013 geschonken aan Elnura, een meisje van 3 jaar. Zij heeft een oogafwijking. Haar broer Erjan, van 5 jaar, is ook gehandicapt. Hij heeft een verstandelijke beperking.

terug

Behalve Nursultan zijn ook zijn zus en moeder gehandicapt. Het gezin heeft te weinig inkomen om alle medische kosten te kunnen betalen.

>