Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

055. koe Larinthe*

  • geschonken aan: Jakshylyk , een jongen van 7 jaar
  • zoon van: Orozalieva Gulgaky en Orozaliev Izabek
  • plaats: Uch-Bulak ┬ávillage in de Karabuurinski Rayon, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: juni 2009
  • donateur: jongeren van de Almeerse Schaatsvereniging

Jakshylyk

koe Larinthe met het hele gezin
Jakshylyk is een jongen van 7 jaar oud. Hij heeft craniofacial dysostosis, oftwel syndroom van Couzon.

De familie woont in het dorpje Uch-Bulak in de Karabuura rayon in de provincie Talas. Er zijn 5 kinderen in het gezin, de drie ousten werken in een naaiatelier in de stad Bishkek, het 4e kind studeert op school en zit in de 9e klas. Jakshylyk is de jongste.

Volgens zijn ouders kan Jakshylyk heel goed tekenen. Zijn moeder probeert hem zelf te onderwijz4en in het normale schoolprogramma want hij kent alle letters al en kan ze ook schrijven.

Jakshylyk zou eigenlijk regelamtig medische zorg moeten krijgen maar omdat de familie arm is krijgt hij de zorg niet altijd op tijd. Hij krijgt vaak medicijnen tegen hoofdpijn omdat hij daar vaak last van heeft.

De familie zit op dit moment in een moeilijke financiele situatie omdat het geld dat de ouders en de oudste kinderen verdienen allemaal op gaat aan de medische zorg voor Jakshylyk.

Beide ouders zijn werkeloos, ze hebben een stuk land van 1,92 ha waarop ze bonen verbouwen, maar helaas hebben ze het laatste jaar niets kunnen verbouwen omdat de ouders ziek werden, ouder worden en de zorg hebben voor Jakshyluk.

Koe Victoria is een zwart met witte koe van 3 jaar oud. Ze heeft inmiddels een kalfje gekregen dat aan een ander gezin is geschonken.

Jongeren van de Almeerse Schaatsvereniging bezochten in juli 2009 dit gezin.

Kalfje

Inmiddels is het kalfje geboren en op 24-4-2010 is het 4 maanden oude kalfje van koe Larinthe geschonken aan Bektemir, een jongen van 10 jaar met hartproblemen.

Aanvullende foto’s:

koe Larinthe Jakshylyk

 Jakshylyk

 koe Larinthe

terug

De familie zit op dit moment in een moeilijke financiele situatie omdat het geld dat de ouders en de oudste kinderen verdienen allemaal op gaat aan de medische zorg voor Jakshylyk.