Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

241. ZHG koe Lotte 2

  • geschonken aan: Sultan, een jongetje van 2 jaar
  • zoon van:  Kasiet Sargaldakova (21) en Rustam Beishenov (34)
  • plaats: village May, Manas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 3 februari 2013
  • donateur: Anne Trapman door de verkoop van vilten producten op diverse markten

Sultan

Koe Lotte met Sultan en zijn ouders

Koe Lotte 2 is geschonken aan Sultan, een jongetje van 2 jaar. Hij heeft Cerebrale parese. Hij woont met zijn ouders en zijn jongere broertje Ariet (1 jaar) in het huis van zijn grootouders in het dorp May in de regio Manas.

Sultan kan nog niet goed lopen of los staan. Ook kan hij geen dingen vast pakken. Zijn ouders maken zich daar erg veel zorgen om. De moeder van Sultan brengt hem regelmatig naar een masseur in Talas omdat dat volgens haar veel helpt.

Sultan moet elke maand naar een specilaist in Bishkek. Omdat de ouders geen eigen auto hebben huren ze dan een taxi. Bishkek is ongeveer 8 uur rijden vanaf hun huis. Ook gebruikt Sultan twee keer per week medicijnen op dokters advies. Hij moet binnen 2 jaar geopereerd worden.

Sultan is een rustig en vriendelijk jongetje. Hij vindt het leuk om naar natuurfilms over dieren te kijken. Hij gaat niet naar een speciaal kinderdagverblijf omdat het schooltje te ver van hun huis is. Zijn moeder en grootmoeder proberen hem wat dingen aan te leren.

Sultan praat niet veel, hij zegt wel wat woorden maar dit past niet bij zijn leeftijd. Wel heeft hij een normale intelligentie. Hij begrijpt alles wat hem gevraagd en gezegd wordt.

De ouders van Sultan verbouwen bonen en aardappelen.  Ze zijn aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (februari 2016) koe Lotte 2 aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Sultan moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Lotte 2 is een lichte bruine koe van 4,5 jaar oud. Ze heeft een kalfje van 3 maanden oud en is inmiddels drachtig van een volgend kalfje.

Aanvullende foto’s

Koe Lotte met Sultan en zijn moeder

Sultan en zijn moeder

De vader van Sultan tekent het contract

Koe lotte 2 met kalfje

terug

Dit gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (februari 2016) koe Lotte 2 aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Sultan moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.