Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

258. ZHG koe Lucie

  • geschonken aan: Ilhom, een jongen van 5 jaar
  • zoon van: Sujunbek Tookozov (30) en Nasikat Dooronbekova (23).
  • plaats: village Kok-Tash, Bakayata regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: april 2013
  • donateur: deze koe is (samen met de 5 andere koeien van deze ZHG) gekocht van geld dat bijeen is gebracht door giften via de 1% Club

Ilhom

Koe Lucie met Ilhom en zijn moeder

Koe Lucie is geschonken aan Ilhem, een jongen van 5 jaar. Hij heeft Cerebrale parese. Hij woont met zijn familie in het dorp kok-Tash in de regio Bakayata.

Ilhom heeft een jonger zusje van 2 jaar oud. Hij speelt graag met haar. Ook vindt hij het leuk om naar tekenfilms te kijken en babyboekjes met plaatjes door te bladeren.

Ilham kan lopen maar heeft problemen met zijn linkervoet en linkerhand. Ook is het voor hem lastig om zijn hoofd goed te bewegen.

Ilhom is achter in zijn ontwikkeling. Zijn ouders vinden het moeilijk om hem te begrijpen. Hij kan communiceren maar heeft een kleine woordenschat. Hij praat niet met andere mensen. Hij gaat helaas niet naar school.

Ilhom moet elke maand naar Bishkek voor medische zorg. Het gezin heeft geen auto, ze huren dan een taxi. Het is ongeveer 7 uur rijden. Ilhom moet tweemaal per week medicijnen gebruiken. Hij moet binnen een jaar aan zijn voet geopereerd worden.

De vader van Ilhom is schapenherder van de schapen van zijn dorp. Zijn moeder heeft geen werk. Daarnaast verbouwen aardappels op een stukje eigen grond.  Dit kunnen ze in het seizoen verkopen in de hoop dat het genoeg opbrengt om hen de rest van het jaar te onderhouden.

Ze zijn aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (april 2016) koe Lucie aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Ilhom moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Lucie is een zwarte koe van 4 jaar oud.

Aanvullende foto’s

Koe Lucie met Ilhom, zijn moeder en zusje

Koe Lucie met Ilhom

Koe Lucie

terug

Dit gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (april 2016) koe Lucie aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Ilhom moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.