Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

085. koe Margot*

  • geschonken aan: Abduvali, een jongen van 14 jaar oud
  • zoon van: Nazgul Kenjebaeva
  • plaats: Balasaruu village, Manas rayon, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: januari 2010
  • donateur: Gerard Koning

Abduvali

Koe Margot met Abduvali en zijn moeder
Abduvali is een jongen van 14 jaar oud.  Hij woont samen met zijn moeder Nazgul. Ze wonen in het dorp Balasaruu in de Manas Rayon.

Abduvali is enig kind. Hij heeft Cerebral Palsy en een verstandelijke beperking.

Abduvali kan niet praten en hij loopt slecht. Volgens zijn moeder is hij altijd heel lief maar wel kwetsbaar. In het afgelopen jaar heeft hij tweemaal een aanval gehad waarbij hij agressief werd. Ook loopt jij soms van huis weg.

Hij vindt het fijn om alleen te zijn en hij vindt het niet leuk om met andere kinderen te communiceren. Abduvali houdt van dieren en hij vindt het ook leuk om cartoons met dieren erin op tv te kijken.

De ouders van Abduval zijn gescheiden toen bij hun zoon de diagnose werd gesteld dat hij beperkingen had. Niet lang daardna is de vader overleden. Hij kwam oorspronkelijk uit Uzbekistan en daar woonde het gezin eerst. Na de scheidng was de moeder gedwongen om met haar zoon naar het dorp Balusaruu te verhuizen in Kyrgyzstan. Dit is haar vaderland.

Op dit moment wonen Aduvali en zijn moeder bij een oom omdat ze hun huisje noodgedwongen moesten verkopen zodat de moeder voor de jaarlijkse medische zorg kon betalen.

Helaas is de moeder ook gehandicapt. Ze valt volgens de Kyrgische maatstaven in groep II.

Koe Margot is een zwarte koe van 3 jaar oud.

Kalfje

Inmiddels is het kalfje geboren en op 20-10-2010 is het 6 maanden oude kalfje van koe Margot geschonken aan Diana, een meisje van 10 jaar.

Aanvullende foto’s:

Koe Margot met Abduvali

Abduvali en zijn moeder

Koe Margot met Abduvali en zijn moeder

terug

Op dit moment wonen Aduvali en zijn moeder bij een oom omdat ze hun huisje noodgedwongen moesten verkopen zodat de moeder voor de jaarlijkse medische zorg kon betalen.