Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

301. ZHG koe Marianne

  • geschonken aan: Ajžarkyn, een meisje van 5 jaar
  • pleegdochter van: Aelita Salyjanova (24)
  • plaats: village Kysyl-Adyr, Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 9 december 2013
  • donateur: Kinderfonds Dusseldorp

Ajžarkyn

Koe Marianne met Ajžarkyn en haar broertje

Koe Marianne is geschonken aan Ajžarkyn, een meisje van 5 jaar oud. Ze heeft een cyste in haar blaas. Ze woont met haar familie in het dorp Kysyl-Adyr in de regio Karabuura.
Ajžarkyn is verstoten door haar echte ouders en geadopteerd door Aelita Salyjanova. Dit is een alleenstaande moeder. Ze heeft een pleegzusje van 4 jaar oud.
Ajžarkyn is al een keer geopeerd aan haar blaas en ze moet eigenlijk nog een keer geopeerd worden. Deze operatie is zeer gecompliceerd. Helaas kon de familie deze tweede operatie tot nu toe niet betalen.
De moeder van
Ajžarkyn (Aelita) heeft geen eigen huis. Ze wonen in het huis van de ouders van Aelita.
Ajžarkyn gaat nog niet naar school omdat ze nog te jong is maar haar intellect is normaal. Ze praat en communiceert heel goed. Ook kan ze goed lopen.
Ajžarkyn vindt het heerlijk om met haar kleine zusje te spelen.
De moeder van Ajžarkyn is een serveerster in een lokaal café.
Het gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (december 2016) de koe aan een ander gezin zal worden geschonken. De stiefmoeder van Ajžarkyn moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.
Koe Marianne is een zwart met witte koe van 3 jaar oud. Ze heeft onlangs een kalfje gekregen. Het gezin mag dit kalfje zelf houden.

Aanvullende foto’s

Koe Ranomi met Asel

Asel

Koe Ranomi

terug

Ajžarkyn is geadopteerd door Aelita, een alleenstaande moeder. Ze moet eigenlijk geopeerd worden aan haar blaas maar tot nu toe heeft haar pleegmoeder dit niet kunnen betalen.