Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

280. ZHG koe Marloes

  • geschonken aan: Nurgiza, een meisje van 16 jaar
  • dochter van: Talant Eshimov (42) en Sagynbu Jamanbaeva (35)
  • plaats: Village Ogonbaev, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 6 oktober 2013
  • donateur: de Johanna Donk-Grote Stichting

Nurgiza

Koe Marloes met Nurgiza en haar ouders

Koe Marloes is geschonken aan Nurgiza, een meisje van 16 jaar. Ze heeft Cerebrale parese. Ze woont met haar familie in het dorp Ogonbaev in de regio Talas. Nurgiza heeft nog een jonger broertje van 4 jaar oud.

Nurgiza is een erg verlegen meisje. Ze vindt het niet fijn om te praten. Ook heeft ze problemen met lopen. Vergeleken met leeftijdsgenootjes loopt ze wat achter in haar  fysieke ontwikkeling.

Elk jaar moet Nurgiza naar Bishkek voor medische zorg. En hoewel ze met één been mank loopt ontwikkelt ze zich volgens de doktoren goed.

Nurgiza gaat naar een gewone school, ze zit in groep 9. Ze heeft daar een aantal vrienden. Maar ondanks het feit dat ze goed kan communiceren met haar vrienden is het voor haar niet makkelijk om contact te leggen.

De hobby’s van Nurgiza zijn borduren en naar muziek luisteren. Ook vindt ze het heerlijk om met haar kleine broertje te spelen als ze thuis is.
Nurgiza helpt haar ouders altijd met het huishouden en de verzorging van haar broertje. Later wil ze graag arts worden. Ze vertelde dat ze graag “zieke kinderen wil behandelen zodat zij weer beter worden.” De vader wil heel graag in de toekomst van zijn dochter investeren, daarom heeft hij zich bij de zelf hulp groep aangesloten.

De vader van Nurgiza heeft een stukje land waarop hij bonen en aardappelen verbouwt voor de verkoop. Haar moeder is huisvrouw.
Het gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (oktober 2016) koe Marloes aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Nurgiza moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Marloes is een zwarte koe van jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje. Het gezin mag dit kalfje zelf houden.

Aanvullende foto’s

Nurgiza met haar familie

Koe Marloes

terug

Nurgiza wil later arts worden. Ze vertelde dat ze graag “zieke kinderen wil behandelen zodat zij weer beter worden.”