Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

220. ZHG koe Martha

  • geschonken aan: Adilet , een jongen van 13 jaar
  • zoon van: Nazgul raimkulova (33) en Maksat Seitaliev (42)
  • plaats: village Orto-Aryk, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 14 oktober 2012
  • donateur: Martha en Pieter van der Laan, Winterswijk-Woold

Adilet

Koe Martha met Adilet en zijn ouders

Koe Martha is geschonken aan Adilet, een jongen van 13 jaar oud. Hij heeft een licht verstandelijke beperking en een visuele beperking (staar). Hij woont met zijn ouders en twee jongere zussen: Anara (2000) and Albina (2004) in het dorp Orto-Aryk in de regio Talas.

Adilet heeft veel last van zijn visuele beperking. Hij ziet erg slecht. Een jaar gelden is hij geopereerd. Zijn ouders gaan elke maand met hem naar de specialist in Bishkek, 7 uur rijden vanaf hun dorp. Ze hebben geen eigen auto. Ook gebruikt Adilet tweemaal per week medicijnen.

Adilet gaat niet naar school. Ook bezoekt hij geen speciaal Kinderdagverblijf. Zijn ouders proberen hem thuis te onderwijzen. Gelukkig kan hij wel goed lopen en daar zijn zijn ouders erg blij mee.

Adilet praat moeilijk, zijn ouders begrijpen hem maar vreemden meestal niet. Zijn twee zusjes helpen hem zo veel mogelijk. Zij gaan wel naar school. Adilet vindt het heerlijk om naar muziek te luisteren.

De ouders van Adilet verbouwen bonen en mais.
Ze zijn aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (oktober 2015) koe Martha aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Adilet moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Martha is een zwarte koe van 4,5 jaar oud. Ze Heeft inmiddels een kalfje gekregen. Dat kalfje mogen ze zelf houden.

Aanvullende foto’s

Koe Martha met Adilet

Het kalfje van koe Martha met Adilet

Koe Martha

Koe Martha met de ouders van Adilet

terug

Dit gezin is aangesloten bij één van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (oktober 2015) koe Martha aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Adilet moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.