Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

310. koe Martha 2

  • geschonken aan: Diana, een meisje van 3 jaar
  • dochter van: Usonova Mahabathan (38) en Shadybekov¬† Almaz (40)
  • plaats: village Bakayata, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 9 maart 2014
  • donateur: Martha en Henk uit Baarn

Diana

Koe Martha 2 met Diana en haar familie

Koe Martha 2 is geschonken aan Diana, een meisje van 3 jaar. Ze heeft

het syndroom van Down en epilepsie. Ze woont met haar familie in het dorp Bakayata.
Diana heeft een broer van 17, hij zit op school in de 11e klas; een broer van 11 (klas 5) en een broer van 9 (klas 4). Diana zelf gaat nog niet naar school, ze is pas 3 jaar.
Tot nu toe is Diana voor medische zorg alleen in een lokaal ziekenhuis geweest omdat haar ouders geen geld hadden om naar een specialist in Bishkek te gaan.
Diana kan al lopen en ze vind het fijn om met haar vader door de straat te lopen. Ze kan niet praten en haar IQ is laag.
Het gezin woont in een oud huis met 4 kamers waarvan ze er twee huren. Ze hebben geen auto. Als ze naar het ziekenhuis moeten huren ze een taxi.
Beide ouders hebben geen werk.
Het gezin is erg arm. Vaak haddenz e alleen brood te eten. Met de koe krijgen ze in elk geval betere voeding omdat ze nu melkproducten kunnen gebruiken. Als er genoeg over blijft om te verkopen kunnen ze daar weer andere voedingsproducten van kopen zoals meel. Ook willen ze geld gaan sparen om betere medische zorg te kunnen regelen voor Diana.
Koe Martha 2 is een zwarte koe van 4 jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje. Wanneer dit kalfje ongeveer 6 maanden oud is gaat het naar een volgend gezin.

Aanvullende foto’s

Koe Martha met Diana en haar vader

Diana en haar vader en broers

Diana en haar vader

Koe Martha 2

terug

Het gezin wil van de opbrengst van de melk graag geld gaan sparen om betere medische zorg voor Diana te kunnen regelen en haar betere voeding te kunnen geven.