Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

032. koe Maya

  • geschonken aan: Bakiyan Kinderdagcentrum
  • plaats: Bakiyan village, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: juni 2008
  • donateur: Pepijn Trapman

koeien maya en mayo
De koeien Maya en Mayo zijn geschonken aan het Kinderdagcentrum in Bakiyan village in de Kara-Bura rayon. Dit nieuwe centrum werd op 1 juni 2008 geopend, op International Child Protection Day.  Er zijn 7 a 8 kinderen met een beperking die het centrum zullen bezoeken.

Het centrum zal gebruikt worden voor twee groepen kinderen: voor zowel kinderen met een beperking, als kinderen zonder beperking.
Het centrum is geopend door ouders, lokale autoriteiten en stafmedewerkers volgens de voorschriften van EveryChild. Het centrum in geregistreerd als kleuterschool.

We hopen dat het centrum een goed voorbeeld is voor ouders uit andere dorpen en overheidsinstellingen en dat het de rechten en deelname aan het normale leven van kinderen met een beperking zal bevorderen.

De eerste koe is 4 jaar oud, de 2e 6 jaar. Beide koeien ziij zwart met wit. Beide koeien geven melk (10 en 5 liter per dag)

Aanvullende foto’s

koeien maya en mayo

koeien maya en mayo

koeien maya en mayo

koeien maya en mayo

terug

Er zijn 7 a 8 kinderen met een beperking die het centrum zullen bezoeken.  Het centrum zal gebruikt worden voor twee groepen kinderen: voor zowel kinderen met een beperking, als kinderen zonder beperking.