Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

240. ZHG koe Melisa

  • geschonken aan: Sevil, een meisje van 8 jaar
  • dochter van:¬†Kavazova Rayhon (47) en Dhalal Kavazov (39).
  • plaats: village May, Manas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 3 februari 2013
  • donateur: Anne Trapman door de verkoop van vilten producten op diverse markten

Sevil

Koe Melisa met Sevil en haar ouders

Koe Melisa is geschonken aan Sevil, een meisje van 8 jaar. Ze heeft Cerebrale parese in een ernstige vorm. Sevil woont met haar familie in het dorp May in de regio Manas.

Sevil heeft een oudere zus Medina (19) en twee oudere broers: Zeinulla (21) and Baktyar (18). Ze wonen alen nog thuis. Ze had ook nog een broertje Ali. Helaas is hij 5 jaar geleden op 6 jarige leeftijd overleden.

Sevil kan niet zelfstandig lopen, ze praat nauwelijks. Ze probeert gebaren te maken om iets duidelijk te maken. Maar haar ontwikkeling loopt achter voor haar leeftijd. Ook kan ze geen dingen met haar handen vast pakken. Haar grove en fijne mororiek zijn niet goed ontwikkeld.
Sevil is een rustig en vriendelijk meisje. Ze vindt het fijn om naar tekenfilms te kijken. Sevil gaat niet naar een speciaal kinderdagverblijf. Het schooltje in het dorp May is te ver van hun huis vandaan. Haar zus en moeder proberen Sevil wat dingen aan te leren maar het zou goed voor Sevil zijn als ze wel naar het kinderdagverblijf zou kunnen.

Sevil moet elke maand naar Bishkek voor medische zorg. Omdat de ouders geen auto hebben huren ze dan een taxi. Bishkek is ongeveer 8 uur van hun huis vandaan. Sevil moet ook 3 keer per week medicijnen gebruiken op dokters advies.

De ouders van Sevil verbouwen bonen.  Ze zijn aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (februari 2016) koe Melisa aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Sevil moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Melisa is een bruin met witte koe van 6 jaar oud. Ze verwacht in het voorjaar een kalfje. Dit kalfje mogen ze zelf houden.

Aanvullende foto’s

Sevil en haar ouders

Sevil

Koe Melisa

terug

Dit gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (februari 2016) koe Melisa aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Sevil moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.