Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

041. koe Mirjam*

  • geschonken aan: Mirbek en zijn twee gehandicapte kinderen
  • plaats: Talas Ciry, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: december 2008
  • donateur: Noaber Foundation

koe mirjam

Mirbek heeft twee kinderen uit zijn eerste huwelijk. Zijn eerste vrouw heeft hem enkele jaren geleden verlaten. Helaas hebben beide jongens een beperking, beiden zijn gedeeltelijk verlamd na polio (kinderverlamming).
Mirbek is hertrouwd met Gulzahira. Ze hebben geen gezamenlijke kinderen maar ze zorgen ook nog voor twee dochters die ze hebben geadopteerd. Dit zijn de kinderen van de zuster van Mirbek die helaas was overelden na een auto ongeluk.
De familie woont in het huis van Mirbek’s zus omdat ze hun eigen huis moetsen verkopen omdat ze het geld nodig hadden voor behandelingen van de twee jongens.
De familie is erg arm omdat Mirbek geen vast werk kan vinden. Hij heeft alleen ongerelmatig seizoenswerk. Hij ondersteunt zijn familie zoveel mogelijk van de opbrengsten van wat hij op zijn kleine stukje land verbouwd.

Gulzahira is altijd thuis om voor de kinderen te zorgen en het huishouden te doen.
Koe Mirjam is zwart met wit en heeft een kalf.  Ze is 5 jaar oud en geeft 8 liter melk per dag.

Kalfje

Inmiddels is er een kalfje geboren en op 28-2-2011 is het 4 maanden oude kalfje van koe Mirjam 1 geschonken aan Umida, een meisje van 18 jaar. Ze heeft een Cerebrale parese.

Aanvullende foto’s

koe mirjam

koe mirjam

koe mirjam

koe mirjam

terug

Mirbek en zijn tweede vrouw Gulzahira zorgen voor 4 kinderen waarvan 2 een lichamelijke beperking hebben. De andere twee kinderen hebben zij geadopteerd na het overlijden van de zus van Mirbek na een auto ongeluk.