Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

308. koe Monisha

  • geschonken aan: Sultan, een jongen van 8 jaar
  • zoon van: Elibesova Munara (37) en Shuguraliev Kasymbek (48)
  • plaats: village Aral, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 9 maart 2014
  • donateur: Rotary Zeist

Sultan

Koe Monisha met Sultan en zijn ouders

Koe Monisha is geschonken aan Sultan, een jongen van 8 jaar. Hij heeft een verstandelijke beperking. Hij woont met zijn familie in het dorp Aral in de regio Talas.
Sultan heeft een zus van 15 jaar, zij zit in de 9e klas. Verder heeft hij een broer van 13 jaar die in de 7e klas zit. Sultan zelf gaat helaas niet naar school. De school is te ver weg.
Sultan moet elke 3 maanden naar het ziekenhuis in Bishkek. Dat kost de ouders veel geld omdat ze geen eigen auto hebben. Ze huren dan een taxi.
Sultan kan goed lopen, zijn spraak is niet goed ontwikkeld. Hij heeft een laag IQ. Hij vindt het heerlijk om met de hond te spelen.
Het gezin woont in een oud huis met 2 kamers.
Beide ouders hebben geen werk.
Als het gezin geld verdient door het verkopen van de melk willen ze boeken kopen voor Sultan zodat ze hem zelf dingen kunnen leren.
Koe Monisha is een zwart met witte koe van 4 jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje. Wanneer dit kalfje ongeveer 6 maanden oud is gaat het naar een volgend gezin.

Aanvullende foto’s

 

Sultan met zijn ouders

Sultan met zijn moeder

Koe Monisha met de vader van Sultan

terug

Als het gezin geld verdient door het verkopen van de melk willen ze boeken kopen voor Sultan zodat ze hem zelf dingen kunnen leren.