Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

225. koe Natal*

  • geschonken aan: Medina, een meisje van 9 jaar
  • dochter van: Djumadilova Aida (35) en Mahmud uulu Chyngyz (36)
  • plaats: village Kalba, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 2 december 2012
  • donateur: Inner Wheel Apeldoorn

Medina

Koe Natal met Medina en haar ouders

Koe Natal is geschonken aan Medina, een meisje van 9 jaar. Ze woont met haar familie in het dorp Kalba in de regio Talas. Ze heeft Cerebrale parese.

Medina heeft twee tweeling broers van 7 jaar, en een zusje van 5 jaar oud. De broers gaan naar school. Medina vindt het fijn om op schoot bij haar moeder te zitten. Ze vindt het niet fijn om in een rolstoel te zitten. Dat is wel lastig voor haar moeder. Door het vele tillen heeft haar moeder nu last van haar rug.

Medina kan niet lopen, ze kan alleen staan als iemand haar vast houdt. Ze zit meestal. Ook kan ze niet praten, ze begrijpt niet wat er tegen haar gezegd wordt. Ze maakt geluiden maar kan niet communiceren. Verder heeft ze problemen met haar ogen.
Medina is vaak aggressief. Ook heeft ze vaak hoofdpijn.

Medina gaat één keer per jaar naar de doktor in Bishkek, dat is 7 uur rijden vanaf hun huis. De familie heeft geen auto dus dan huren ze een taxi.

Koe Natal is een zwart-witte koe met vlekjes van 4,5 jaar oud. Ze heeft inmiddels een kalfje gekregen dat aan een ander gezin is geschonken.
Het gezin is erg blij met de koe. Ze hebben nu betere voeding omdat ze elke dag melk hebben. Ze hoeven de melk niet meer te kopen. En de melk die overblijft kunnen ze verkopen waardoor ze ook andere noodzakelijke spullen zoals medicijnen kunnen kopen.

Aanvullende foto’s

Koe Natal met Medina en haar vader

Medina en haar moeder

Koe Natal

terug

Medina kan niet lopen maar ze vindt het niet fijn om in een rolstoel te zitten. Daarom moet haar moeder haar altijd dragen.