Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

219. ZHG koe Nathalie

  • geschonken aan: Izat, een jongen van 11 jaar
  • zoon van: Eralieva Machabat (32) en Kushubakov Abai (38)
  • plaats: village Tash-Kuduk, Bakayata regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: oktober 2012
  • donateur: stichting Onamika (Nieuw-Vennep)

Izat

Koe Nathalie met Izat en zijn ouders

Koe Nathalie is geschonken aan Izat, een jongen van 11 jaar oud. Hij heeft een verstandelijke beperking en bronchiaal astma. Dit heeft hij al vanaf zijn geboorte.

Izat woont met zijn ouders en zijn zus Janara van 9 jaar in het dorp Tash-Kuduk in de Bakayata regio. Zijn zusje helpt hem waar ze kan.

Izat gaat 12 keer per jaar naar een arts. Hij gebruikt medicijnen. Hij gaat naar een speciaal kinderdagverblijf “Medio Bakai Ata” in Bakaiata. Dit kinderdagverblijf wordt gerund door Nur Bala, onze samenwerkingspartner.

Izat kan goed lopen maar zijn ouders maken zich wel zorgen om zijn geestelijke ontwikkeling. Hij kan praten maar hij communiceert nauwelijks met zijn ouders of zijn zus, en al helemaal niet met vreemden. Er moet contunu op hem gelet worden.

De ouders van Bakdoolot verbouwen bonen en aardappelen. Ook hebben ze een paar schapen, lammetjes en geiten. Ze zijn aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (oktober 2015) koe Nathalie aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Bakboolot moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Nathalie is een zwarte koe van 4 jaar oud. Ze is drachtig van een kalfje dat naar verwachting in december geboren zal worden. Dit kalfje mag het gezin zelf houden.

Aanvullende foto’s

Izat en zijn ouders

Izat en zijn ouders

Izat en koe Nathalie

Koe Nathalie

terug

Dit gezin is aangesloten bij één van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (decmeber 2015) koe Nathalie aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Izat moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.