Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

239. ZHG koe Noortje

  • geschonken aan: Alina, een meisje van 14 jaar
  • dochter van: Oksana Orozbaeva (33) en  Orozbaev Narbek  (39)
  • plaats: village May, Manas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 3 februari 2013
  • donateur: Anne Trapman door de verkoop van vilten producten op diverse markten

Alina

Koe Noortje met Alina en haar ouders

Koe Noortje is geschonken aan Alina, een meisje van 14 jaar. Ze heeft een hart afwijking. Alina woont met haar familie in het dorp May in de regio Manas. Alina heeft 3 zussen en een broer die allemaal nog thuis wonen: Elaman (21), Aizat (13), Perizat (5) and Nurizat (4). Zij helpen Alina als dat nodig is.

Alina gaat 2 keer in de week naar een gewonen school. Vaker lukt niet vanwege haar hart afwijking. Alina kan prima communiceren met haar familie en haar vriendinnen. Ze vindt het heerlijk om te kleuren en naar tekenfilms te kijken.

Het is een intelligent meisje en ze wil alles doen wat andere meisjes van haar leeftijd ook doen. Helaas gaat dat niet. Ze mag zich niet fysiek inspannen. Haar ouders maken zich daar zorgen om.

Alina gebruikt medicijnen die de arts haar heeft voorgeschreven. Ze moet binnen 6 maanden geopereerd worden in een ziekenhuis in Bishkek. Maar haar ouders hebben hier geen geld voor. Alina is twee jaar geleden ook geopereerd. Deze operatie is door haar grootouders betaald. Die zijn helaas overleden.

Alina moet 12 keer per jaar naar Bishkek voor medische controle. haar ouders hebben geen auto, ze hiren dan een taxi. Bishkek ligt ongeveer 7 uur rijden vanaf hun dorp.

De ouders van Alina verbouwen aardappelen.  Ze zijn aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (februari 2016) koe Noortje aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Alina moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Noortje is een bruin met witte koe van 5,5 jaar oud. Ze heeft kortgeleden kalfje gekregen en ze is inmiddels alweer drachtig van een volgend kalfje.

Aanvullende foto’s

Alina en haar ouders

Koe Noortje met Alina

Alina met het kalfje van koe Noortje

Alina met haar moeder

Alina met de maatschappelijk werkster en onze project assistente Nurgiza

Alina met haar moder en de maatschappelijk werkster

De moeedr van Alina tekent het contract

Koe Noortje met kalf

terug

Dit gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (februari 2016) koe Noortje aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Alina moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.