Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

206. ZHG. koe Nora

  • geschonken aan: Anarbek, een jongen van 6 jaar
  • zoon van: Myrzagulova Baktygyl (29) en Myrzagulov Melisbek (34)
  • plaats: village Chong, Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 6 juni 2012
  • donateur: Stichting Overal (Nijmegen)

Anarbek

Koe Nora met Anarbek, zijn zusje en zijn ouders

Koe Nora is geschonken aan Anarbek, een jongen van 6 jaar. Hij heeft klompvoeten. Dit betekent dat gedurende de zwangerschap de pezen in zijn onderbeen niet meegegroeid zijn waardoor de voeten in een verkeerde stand gegroeid zijn.

Anarbek woont met zijn familie in het dorp Chong in de regio Karabuura. Hij heeft een jonger zusje: Aliya (4). Ze spelen vaak samen. Ze gaan beiden niet naar school. Wel gaat Anarbek sinds 3 maanden naar de kleuterschool.

Anarbek moet 4 keer per jaar naar het ziekenhuis. Hij gebruikt medicijnen. Als hij wat ouder wordt moet hij eigenlijk geoperereerd worden.
Anarbek loopt moeizaam. Maar dankzij oefeningen zien zijn ouders wel dat hij vooruit gaat. Hij gebruikt geen hulpmiddelen zoals spalken bij het lopen. Wel heeft hij speciale schoenen. Deze schoenen en het aanmeten daarvan kosten veel geld.

Anarbek kan goed praten en normaal communiceren. Ook heeft hij een normale intelligentie. Hij vindt het fijn om naar tekenfilms te kijken. En hij wil graag het alfabeth leren.

De ouders van Anarbek verbouwen bonen en aardappelen. Ze zijn een van de twee eerste Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (juni 2015) koe Nora aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Anarbek moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.

Koe Nora is een witte koe met zwarte vlekken van 5,5 jaar oud. Ze verwacht een kalf.

Aanvullende foto’s

Anarbek met Koe Nora en een kalfje

Anarbek

Anarbek en zijn zusje

t kalfje van Koe Nora met Anarbek, zijn vader en zusje

Ondertekenen contract

terug

Dit gezin is aangesloten bij een van Zelf Hulp Groepen. Dat betekent dat over drie jaar (juni 2015) koe Nora aan een ander gezin zal worden geschonken. De ouders van Anarbek moeten dan zoveel hebben gespaard dat ze zelfstandig verder kunnen.