Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

252. koe Paula

  • geschonken aan: Yryskeldi, een jongen van 12 jaar
  • zoon van: Omurbaeva Salamat (44) en Atabekov Chynarbay (50)
  • plaats: village Kalba, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 21 april 2013
  • donateur: Gerdien Barnard

Yryskeldi

Yryskeldi met zijn ouders en koe Paula

Koe Paula is geschonken aan Yryskeldi, een jongen van 12 jaar. Hij heeft een verstandelijke beperking en epilepsie. Hij woont met zijn familie in het dorp Kalba in de regio Talas.
Yryskeldi heeft een oudere zus van 22 jaar, zij is getrouwd en woont bij haar man. Yryskeldi heeft ook nog twee broers van 19 en 14 jaar. De oudste
heeft zijn school afgerond maar helaas geen werk gevonden. De andere broer gaat naar school. Beide broers wonen nog thuis.
De ouders van Yryskeldi zijn laaggeletterd. Daarom begrijpen ze de diagnose van hun zoon niet zo goed. De jongen heeft de laatste 3 jaar geen medische zorg gehad omdat daar geen geld voor was.
Er moet continu op Yryskeldi gelet worden. Hij kan slechts een paar woorden zeggen, vooral de alledaagse dingen zoals: brood, eten, thee, water. Soms begrijpt hij wat zijn ouders aan hem vragen maar meestal niet.
Yryskeldi vindt het heerlijk om met andere kinderen te spelen. Zijn oudere broers proberen zo vaak als ze kunnen met hem te spelen.
het gezin woont in een oud huis met 3 kamers. Beide ouders hebben geen werk.
Koe Paula is een zwart met witte koe van 2,5 jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje. Wanneer dit kalfje ongeveer 6 maanden oud is gaat het naar een volgend gezin.

Aanvullende foto’s

Koe Paula met Yryskeldi en zijn vader

Yryskeldi en zijn moeder

Yryskeldi en zijn moeder

Yryskeldi en zijn moeder

Koe Paula met de vader van Yryskeldi

terug

Yryskeldi heeft de laatste 3 jaar geen medische zorg gehad omdat zijn ouders dat niet konden betalen. met de inkomsten van de melk van de koe kan daar verbetering in worden gebracht.