Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

224. koe Reina*

  • geschonken aan: Erbol, een jongen van 11 jaar
  • zoon van:¬†Kuttubekova Mira (43) en Muratbekov Zamirbek (43)
  • plaats: village Kyzyl-Say, Bakayata regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 2 december 2012
  • donateur: Inner¬†Wheel Apeldoorn

Erbol

Erbol met zijn ouders

Koe Reina is geschonken aan Erbol. Hij woont met zijn familie in het dorp Kyzyl-Say in de regio Bakayata bij zijn oom, de broer van zijn vader. Hij heeft Cerebrale parese en is ernstig gehandicapt.

Erbol heeft 2 zussen van 17 en 20 jaar oud. De zus van 17 studeert maar woont nog thuis. De oudste zus van 20 was getrouwd maar is inmiddels weer gescheiden. Ze woont met haar baby van 4 maanden oud weer bij haar ouders. Ook oma woont bij hen in huis.

Erbol kan niet lopen of zitten. Hij ligt de hele dag op bed of wordt gedragen. Hij vindt het erg fijn om geknuffeld en gedragen te worden. Of om op zijn vaders schoolt te zitten.

De gezondheid van Erbol is erg slecht. Hij moet 3 keer per jaar naar het ziekenhuis in Bishkek. Dat is 7 uur rijden vanaf zijn huis. Zijn ouders hebben geen auto, ze huren dan een taxi.

Ook moet Erbol continu zware pijnstillende medicijnen gebruiken. Hij krijgt elke dag massage om zijn spieren soepel te houden.
Erbol kan niet praten en hij begrijpt niets. Het is moeilijk om met hem te communiceren. Maar zijn ouders en zussen doen wel hun best. Het is wel fijn dat Erbol kan zien.

De moeder van Erbol heeft geen werk omdat er continu iemand op Erbol moet letten. Hij kan helemaal niets zelf. De vader van Erbol werkt als arbeider.

Koe Reina is een bruin-grijze koe van 5 jaar oud. De dag na de overdracht is het kalfje geboren. Het is inmiddels aan een ander gezin geschonken.

Het gezin is erg blij met de koe. Ze hebben nu betere voeding omdat ze elke dag melk hebben. Ze hoeven de melk niet meer te kopen. En de melk die overblijft kunnen ze verkopen waardoor ze ook andere noodzakelijke spullen zoals medicijnen kunnen kopen.

Aanvullende foto’s

Erbol

Koe Reina met kalfje en de vader van Erbol

Koe Reina

terug

Erbol is ernstig gehandicapt. Hij kan niets zelf. Hij vindt het fijn om geknuffeld en rondgedragen te worden