Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

050. koe Roos*

  • geschonken aan: Gulmira , een meisje van 16 jaar
  • dochter van:¬†Jenishbek Stamaliev en Gulyarhan Stamalieva.
  • plaats: Aksay village in de Manas Rayon, Talas , Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: april 2009
  • donateur: Julian en Florien van der Lee, en hun familie en vrienden; aangevuld met kleine (maar welkome!) donaties van andere gulle gevers.

Gulmira

Koe Roos met Gulmira en haar ouders
Gulmira is een meisje van 16 jaar oud. Ze heeft een lichte verstandelijke beperking en hart problemen vanaf haar geboorte.  Ze woont met haar familie in het dorpje Aksay. De familie heeft 3 kinderen. Gulmira is het tweede kind.

Gulmira gaat elke dag naar school, ze zit in de 10e klas. Ze houdt van de Kyrgyzische taal, haar moedertaal. Ook houdt ze van tekenen en breien.
De familie is arm. De ouders hebben geen geregeld werk. Ook hebben ze geen eigen land maar een tante van moeders kant leent hen haar stuk grond en schenkt hen zaden zodat ze groenten kunnen verbouwen.

De vader heeft seizoenswerk in de winter, hij werkt voor de wegenreparatie afdeling van de gemeente. De moeder heeft geen werk. Ze is altijd thuis om voor de kinderen te zorgen. De grootmoeder van moeders kant heeft oorproblemen.

Gulmira zou eigenlijk een hartoperatie moeten ondergaan maar de familie kan dit niet betalen. Koe Roos zal bijdragen aan meer inkomsten voor het gezin.

Koe Roos is een zwarte koe. Ze is 4 jaar oud en geeft ongeveer 7 liter melk per dag. Ze heeft inmiddels een kalf gekregen dat aan een ander gezin is geschonken.

Aanvullende foto’s:

Koe Roos wordt gekocht op de markt

Gulmira en haar broer

Gulmira met haar moeder en broertje

Kalf

Het kalfje is op 1 augustus 2011 geschonken aan Erkaiym, een meisje van 3 jaar. Ze heeft, net als Gulmira, een hartproblemen.

terug

Gulmira zou eigenlijk een hartoperatie moeten ondergaan maar de familie kan dit niet betalen. Koe Roos zal bijdragen aan meer inkomsten voor het gezin.