Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

244. koe Roos 3

  • geschonken aan: Dastan, een jongen van 7 jaar
  • zoon van: Umetalieva Gulzat (30) en Izanov Abazbek (40)
  • plaats: village Namatbek, Bakayata regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 3 maart 2013
  • donateur: Familie Dikker uit Ugchelen

Dastan

Koe Roos 3 met Dastan en zijn ouders

Koe Roos 3 is geschonken aan Dastan, een jongen van 7 jaar. Hij woont met zijn familie in het dorp Namatbek in de regio Bakayata. Hij heeft een verstandelijke beperking. Ook heeft hij regelmatig aanvallen. Dastan heeft een broer van 9 jaar. Hij gaat naar school en zit in de tweede klas.

Dastan moet twee maal per jaar naar Bishkek om een specialist te bezoeken. Bishkek is ongeveer 7 uur rijden vanaf hun dorp. Het gezin heeft geen eigen auto, ze huren dan een taxi.

Dastan kan lopen en hij kan praten. Hij begrijpt niet alles maar zijn ouders zien dat sinds hij inclusief onderwijs krijgt op de lokale school hij dingen kan leren. Dastan vindt het heerlijk om naar school te gaan.

Beide ouders hebben geen werk. Vader is ook gehandicapt. Het gezin is erg arm. Ze wonen in een klein oud huis.

Het gezin is erg blij met de koe. Ze hebben nu betere voeding. Ze kunnen elke dag producten maken van de verse melk. Ze hoeven nu niet langer zelf melk te kopen. Een deel van de melk dat overblijft kunnen ze verkopen en van het geld kunnen ze andere noodzakelijke spullen kopen zoals medicijnen voor Dastan.

Koe Roos 3 is een zwart met bruine koe van 3 jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje. Wanneer dit kalfje ongeveer 6 maanden oud is gaat het naar een volgend gezin.

Aanvullende foto’s

Dastan met koe Roos 3

Dastan met zijn moeder

Dastan

Koe Roos 3

terug

Dastan heeft een verstandelijke beperking. Hij krijgt inclusief onderwijs op een lokale school. Hij vindt het heerlijk om naar school te gaan.