Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

045. koe Santiago*

  • geschonken aan: Aigerim, een meisje van 7 jaar
  • dochter van: Almazbek Totoniyazov en Asel Bekturova
  • plaats: Kyzyl-Jyldyz village in het Manas Rayon, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: februari 2009
  • donateurs: vriendengroep van Pepijn die de lange afstandswandeling Santiago de Compostella in Spanje gaan lopen

Aigerim (= Алмазбек к Айгерим6)

Aigerim en koe Santiago
Aigerim is een meisje van 7 jaar oud. Ze is het oudste kind in het gezin. Ze heeft nog een broertje van 3 jaar oud. Aigerim is spastisch nadat ze in haar jeugd hersenverlamming heeft gehad.

Haar vader  Almazbek is de enige in het gezin die werk heeft. Hij is een boer. Elk jaar huurt hij een stuk land om te bebouwen en oogsten want de familie heeft geen eigen land.  Daarnaast is hij de enige goede auto reparateur in het dorp. De moeder Asel is huisvrouw en zorgt voor de twee kinderen.

Op dit moment bereiden de ouders van Aigerim haar voor om naar school te gaan. Elke dag leert ze de cijfers en letters, en een beetje lezen. Ze wil echt graag naar school net als haar vriendjes en vriendinnetjes. Behalve leren vindt ze het leuk om gymnastiek te doen en naar series en cartoons op tv te kijken.

Koe Arinka is zwart. Ze is 3 jaar oud en geeft ongeveer 8 liter melk per dag. Het kalfje is geschonken aan Guljan, een meisje van 8 jaar oud.

Aanvullende foto’s:

Aigerim

Aigerim

Aigerim en zusje

Aigerim en haar vader

koe Santiago en Aigerim

terug

 

Op dit moment bereiden de ouders van Aigerim haar voor om naar school te gaan. Elke dag leert ze de cijfers en letters, en een beetje lezen. Ze wil echt graag naar school net als haar vriendjes en vriendinnetjes.

>