Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

211. koe Silke Hanna*

  • geschonken aan: Uul, een meisje van 13 jaar
  • dochter van:¬†Bazarbaeva Gulmira (47 jaar)
  • plaats: village Bakyian, Karabuura regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 21 juli 2012
  • donateur: Harry Peterson uit Damwoude

Uul

Koe Silke Hanna met UUl en haar moeder

Koe Silke Hanna is geschonken aan Uul, een meisje van 13 jaar. Ze heeft Cerebrale parese. Ze woont met haar moeder en broers en zusje in het dorp Bakiyan in de regio Karabuura. Haar vader is in 1999 helaas overleden.

De broers van Uul zijn 26 en 25 jaar oud. Ze studeren in Bishkek en hebben daar een bijbaantje zodat ze hun eigen studie kunnen betalen. De oudste zus van Uul is 22 jaar. Zij heeft een baan als administratief medewerkster in Bishkek. Helaas houden ze geen geld over om mee te betalen aan de zorg voor Uul. Al hun geld gaat op aan studie en huisvesting.

Uul kan lopen, ze kan praten maar ze praat langzaam. Ze heeft een verstandelijke beperking maar begrijpt alles. Totdat ze 8 jaar oud was ging ze naar het speciale kinderdagverblijf Aytenir. Helaas gaat ze nu niet meer naar school. Ze is dus altijd thuis.

Een keer per jaar gaat ze met haar moeder naar het ziekenhuis in Bishkek voor medische zorg. Ze reizen dan per bus en overnachten en eten in Bishkek.

Uul vindt het heerlijk om te zingen en te dansen. Ze danst vaak.

De moeder van Uul heeft helaas geen werk. Vanaf het overlijden van haar man heeft ze het gezin alleen opgevoed.

Koe Silke Hanna is een zwart witte koe van 4 jaar oud.  Ze heeft inmiddels een kalfje gekregen dat aan een ander gezin is geschonken.

Het gezin is erg blij met de koe. Daardoor krijgen ze betere voeding. Ze hoeven geen melk meer te kopen. Ook kunnen ze een deel van de melk verkopen en daarvan andere noodzakelijke dingen kopen.

Aanvullende foto’s

Uul en haar moeder

Koe Silke Hanna

terug

Uul heeft geen vader meer, hij is in 1999 overleden. Haar moeder heeft et gezin vanaf die tijd alleen opgevoed.