Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

272. koe Sonny

  • geschonken aan: Erlan, een jongen van 6 jaar
  • zoon van: Malabekov Kubat (32)
  • plaats: Kalba village, Talas regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 11 augustus 2013
  • donateur: Dit is een ‘verzamelkoe’. Ze is gekocht van kleinere donaties die we de afgelopen periode van verschillende donateurs hebben ontvangen. Ze is vernoemd naar Sonny Spaan.

Erlan

Koe Sonny met Erlan, zijn vader en grootmoeder

Koe Sonny is geschonken aan Erlan, een jongen van 6 jaar. Hij heeft epilepsie en een verstandelijke beperking. Hij woont met zijn familie in het dorp Kalba in de regio Talas. De moeder van Erlan heeft het gezin verlaten toen ze besefte dat haar zoon altijd gehandicapt zal blijven. Sindsdien woont Erlan met zijn vader bij zijn grootouders.

Erlan heeft een broertje van 5 jaar oud maar zijn moeder heeft dit jongetje meegenomen toen ze het gezin verliet. Daarom heeft Erlan hem sinsdien niet meer gezien. Het broertje weet niet van het bestaan van Erlan.

Erlan kan lopen, hij kan niet praten. Erlan heeft regelmatig een epileptische aanval. Hij gebruikt daarvoor medicijnen. Hij gaat twee maal per jaar naar een specialist in een naburig dorp. Ze nemen dan de bus.

Erlan houdt ervan om naar tekenfilms te kijken. Ook vindt hij het leuk om zich te verkleden als oude vrouw. Daarom ziet hij er op de foto’s ook uit als een meisje.

Beide grootouders zijn met pensioen. De vader van Erlan werkt als seizoensarbeider. Het gezin woont in een oud huis met 3 kamers. Ze hebben geen auto. Er is een school vlak naast het huis maar helaas kan Erlan niet goed leren en gaat hij niet naar school.

Koe Sonny is een zwarte koe van 4 jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje. Wanneer dit kalfje ongeveer 6 maanden oud is gaat het naar een volgend gezin.

NB. Op de foto’s draagt het jongetje meisjeskleren. Dit is het bericht van onze contactpersoon Nargiza:

“Dear Tineke,

Erlan boy he is 6 years if you read the case you will see that he sometimes likes pereodevatsya precisely how a girl like an old woman. During ofrmleniya cows he dressed as a girl and we were unable to change. So it looks like 4 More Photos girl, and the fifth photo was taken during the monitoring by identifying family.

forward to comments if it is not clear
best regards,

Nargiza

Aanvullende foto’s

Koe Sonny met Erlan en zijn grootvader

Erlan en zijn grootmoeder

Erlan

Koe Sonny

terug

De moeder van Erlan heeft het gezin verlaten toen ze besefte dat Erlan altijd gehandicapt zal blijven. Ze heeft toen haar andere zoon meegenomen en Erlan en zijn broertje hebben elkaar nooit meer gezien.