Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

263. koe Sophia

  • geschonken aan: Kayrat, een jongen van 14 jaar
  • zoon van: Mombekova Burul (39)
  • plaats: village Booterek, Bakayata regio, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: 9 juni 2013
  • donateur: familie vd Sluijs, Raamsdonkveer

Kayrat

Koe Sophia met Kayrat en zijn moeder

Koe Sophia is geschonken aan Kayrat, een jongen van 14 jaar. Hij heeft Cerebrale parese en een verstandelijke beperking. Hij woont met zijn moeder in het dorp Booterek in de regio Bakayata. Ze wonen in het huis van zijn grootouders omdat ze geen eigen huis hebben. In dat huis wonen ook nog de oom van Kayrat en zijn gezin.

Kayrat moet drie maal per jaar naar Bishkek voor medische zorg. Zijn moeder heeft geen auto, ze huren dan een taxi.
De moeder van Kayrat is ‘gekidnaped’ door haar ex-man. Een Kirgisisch gebruik waarbij een meisje (vaak tegen haar zin) door een man wordt ontvoerd waarna ze met hem moet trouwen. Ze is van hem gescheiden toen ze 3 maanden zwanger was. De vader van Kayrat had zelf ook een beperking.

Kayrat gaat naar school, hij volgt inclusief onderwijs. Ook zijn moeder probeert hem dingen te leren. Kayrat kan zelf lopen maar hij heeft daarbij wel een stok nodig. Dit lopen is pijnlijk voor hem omdat hij veel last heeft van zijn voeten. Kayrat kan niet zo goed praten, hij maakt zijn woorden niet af.

Kayrat vindt het heerlijk om te tekenen, dat kan hij goed. Hij vindt het niet leuk om op de foto te gaan. De moeder van Kayrat werkt als serveerster in een cafe in de buurt.

Koe Sophia is een bruin met witte koe van 4 jaar oud. Ze verwacht over een paar maanden een kalfje. Wanneer dit kalfje ongeveer 6 maanden oud is gaat het naar een volgend gezin.

Aanvullende foto’s

Kayrat met koe Sophia

Koe Sophia

terug

Kayrat woont met zijn moeder in het huis van zijn grootouders. daar woont ook een oom met zijn gezin.