Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

072. koe Susanne

  • geschonken aan: Turgunbek, een jongen van 9 jaar
  • zoon van Otunchiev Bolot en Otunchieva Nazira
  • plaats: Kenesh village, Kyrgyzstan
  • datum schenking koe: november 2009
  • donateurs: Ruud en Gerdien

Turgunbek

koe Susanne met Turgunbek en zijn moeder
Koe Susanne is geschonken aan Turgunbek, een jongen van 9 jaar. Hij heeft Cerebral spastic infantile paralysis (Cerebral Palsy).

Het gezin woont in het dorp Kenesh in de Manas rayon in de provincie Talas. Er zijn drie kinderen in het gezin. De oudste zoon is 16 jaar. Hij gaat naar school en zit in de 10e klas. Het tweede kind is een meisje, zij is 14 jaar oud. Ook zij gaat naar school, ze zit in de 8e klas.

Turgunbek is het derde kind. In het begin van 2008 is hij aan zijn benen geopereerd. Na de operatie kon hij ook naar school. De doktoren hebben aanbevolen dat hij constante medische zorg krijgt. Maar door de goede resultaten van de operatie en omdat Turgunbek zo graag wil hebben de doktoren hem toestemming gegeven om te studeren.

Dit jaar ging Turgunbek naar de 1e klas. Afgestudeerde studenten brengen hem elke dag naar school en helpen hem met zijn schoolwerk.
Turgunbek is een stille en vriendelijke jongen.Daardoor heeft hij veel vrienden die altijd bereid zijn om hem te helpen.

Het gezin is arm omdat beide ouders geen vaste baan hebben. Ze werken op hun eigen stukje land. Ze verbouwen pepers en verkopen die in de hertfst op de lokale markt.

Koe Susanne is een zwart koe met een witte kop van 4 jaar oud.

Aanvullende foto’s:

koe Susanne met Turgunbek

Turgunbek

koe Susanne

terug

Turgunbek is het derde kind. In het begin van 2008 is hij aan zijn benen geopereerd. Na de operatie kon hij ook naar school.